Κακώς καταργήθηκε η “παρά φύσιν ασέλγεια”… – Θέλει να κρυφτεί η ομοφοβική ΝΔ και η χαρά δεν την αφήνει

“Φταίει και η νομοθεσία, η Πολιτεία, τα νομοθετήματα που έχει περάσει κατά διαστήματα, που επέκτειναν τέτοια φαινόμενα. Καταργήθηκε η παρά φύσιν ασέλγεια και εντάθηκαν τα φαινόμενα αυτά.”

Τελικά ξέρετε τι φταίει για τους βιασμούς, τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και το κύμα καταγγελιών που έρχεται στην επιφάνεια; Δε φταίει ο θύτης, η σάπια κοινωνία και οι αξίες της, οι “σεβ-αστοί της εκπρόσωποι”, αλλά οι νόμοι. Ότι καταργήθηκε η διάταξη που θεωρούσε τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις ως “παρά φύσιν ασέλγεια” και έτσι επεκτάθηκαν αυτά τα φαινόμενα.

Αυτό είπε, επί λέξει, χτες ο β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, στη διάρκεια της συζήτησης για τον διορισμό του Λιγνάδη και της επίκαιρης ερώτησης της Σίας Αναγνστοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ. Έκλεψε όμως την παράσταση η Μενδώνη με την περήφανη ανάληψη της ευθύνης για την επιλογή του Λιγνάδη -πάντα με καλλιτεχνικά κριτήρια- και έτσι πέρασε στα ψιλά.

Ο Αθανασίου χρειάστηκε μόλις 30 δευτερόλεπτα από το βήμα του προεδρεύοντα της Βουλής, για να δείξει τη βαθιά προοδευτική αντίληψή του για τους ομοφυλόφιλους, λέγοντας επί λέξει.

Αλλά εγώ να πω ένα πράγμα. Φταίει και η νομοθεσία κ. Αναγνωστοπούλου. Η Πολιτεία, τα νομοθετήματα που έχει περάσει κατά διαστήματα, που έχουν επεκτείνει τα φαινόμενα αυτά. Όπως πχ -λέμε γενικότερα τώρα, δε μιλάμε για την ουσία του θέματος- καταργήθηκε η παρά φύσιν ασέλγεια και εντάθηκαν τα φαινόμενα αυτά. Θυμηθείτε πότε καταργήθηκε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις.

Και το σχετικό απόσπασμα, που αλίευσε ένας χρήστης του Twitter.

Οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις στην Ελλάδα είναι θεωρητικά νόμιμες από το 1951, αλλά ο Αθανασίου αναφερόταν πιθανότατα στο Άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα, που καταργήθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εισήγαγε ειδικές διατάξεις -και κατά συνέπεια διακρίσεις- για τη συγκεκριμένη ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, όταν η ομοφοβία συναντά την παράσταση της “στήριξης του ελληνικού #metoo”, η υποκρισία των κυβερνώντων βγαίνει στον αφρό και τους αφήνει έκθετους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: