“Και ο Στάλιν έσφαζε, καταδικάζουμε και τα δύο άκρα…” – Καλύπτει τους Χρυσαυγίτες με αντικομμουνισμό ο δήμαρχος Σπάτων

Ιι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με ψήφισμά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησαν να σφραγιστούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Αρτέμιδας. Οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης δείχνουν ότι κάποιοι απογοητεύτηκαν από την καταδίκη των νεοναζί.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος έβαλε ως πρόταση να σφραγιστούν τα γραφεία της νεοναζιστικής συμμορίας. Οι απαντήσεις από τη δημοτική αρχή και τη μείζονα αντιπολίτευση ήταν “τσάι και συμπάθεια” για τους φασίστες, που “είναι συμπολίτες μας και εμείς ζούμε μαζί τους”, “δεν μπορούμε να τους λέμε εγκληματίες, το δικαστήριο είναι στην πρώτη του φάση”. Όλα αυτά πασπαλισμένα με τη γνωστή θεωρία των δύο άκρων, την μασημένη κασέτα για τον Στάλιν κοκ.

Όπως καταγγέλλει η ΚΟ Αρτέμιδας Σπάτων του ΚΚΕ:

«Στις 7 Οκτωβρίου του 2020 το δικαστήριο, μετά από 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, αποφάσισε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Ο λαός της Αθήνας έξω από το Εφετείο, χιλιάδες λαού σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα απαίτησαν οι ΝΑΖΙ να μπουν βαθιά στη φυλακή.

Το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, οι κομμουνιστές στα Σωματεία, στα Συνδικάτα, στα σχολεία και στις γειτονιές όλα αυτά τα χρόνια βγήκαν μπροστά, αποκάλυψαν , συγκρούστηκαν, αποδεικνύοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι φασίστες. Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι με τον φασισμό δεν ξεμπλέκουμε με μια απόφαση δικαστηρίου, χωρίς κανέναν εφησυχασμό, χρειάζεται πάλη κάθε μέρα.

Σε αυτήν τη ρότα οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με ψήφισμά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδας ζήτησαν να σφραγιστούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Οι τοποθετήσεις και αυτά που ακούστηκαν τόσο από τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Μάρκου όσο και από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης είναι αποκαλυπτικές. “Δεν είναι εγκληματίες δεν μπορούμε να το λέμε αυτό, το δικαστήριο είναι στην πρώτη του φάση”, “είναι συμπολίτες μας και εμείς ζούμε μαζί τους”, “καταδικάζουμε και τα δύο άκρα”, “και ο Στάλιν έσφαζε” είναι μόνο κάποια από τα χυδαία που ακούστηκαν.

Σε κάποιους η απόφαση του δικαστηρίου έφερε απογοήτευση, κάποιοι θέλαν να αθωωθεί η Χρυσή Αυγή. Είναι αυτοί που δείχνουν ανοχή ακόμη απέναντί τους, είναι αυτοί που χαϊδεύουν αυτιά. Είναι αυτοί που συνεργάστηκαν μαζί τους είτε φιλοξενώντας φασίστες στα ψηφοδέλτιά τους είτε δουλεύοντας μαζί τους ως εκλογικός μηχανισμός. Σίγουρα είναι αυτοί που έριχναν και ρίχνουν το λίπασμα για να τρέφεται ο φασισμός. Είναι αυτοί που κάνουν τους αγανακτισμένους γονείς έξω από μαθητικές καταλήψεις. Είναι αυτοί που κατέθεταν στεφάνια μαζί με τη Χρυσή Αυγή. Είναι αυτοί, όπως και οι χρυσαυγίτες, που βλέπουν εχθρό τους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Είναι αυτοί που προσκυνάνε στις ορέξεις των μονοπωλιακών ομίλων της περιοχής, του αεροδρομίου, των εμπορικών πάρκων.

Απαιτούμε να κλείσουν τώρα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αρτέμιδα, να ξεβρωμίσει η πλατεία της Αγίας Μαρίνας από τα ναζιστικά σύμβολά τους.

Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος του και θα μας βρίσκουν μπροστά τους, να είναι σίγουροι, αυτοί που τον ανέθρεψαν, κάναν δουλειές μαζί τους και τώρα τον προστατεύουν, για να στείλουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: