Και φέτος το βάρος της μεταφοράς των μαθητών της Ικαρίας θα πέσει στις πλάτες δεκάδων γονέων

Αν και βρισκόμαστε λιγότερο από ένα μηνα πριν την έναρξη της νέας  σχολικής περιόδου, για μια ακόμα φορά και παρά τις διαβεβαιώσεις των «αρμόδιων» που καθησυχάζουν ότι «υπάρχει πλάνο για τις μεταφορές», και πως «χρειάζεται μόνο λίγη υπομονή»…

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου για τα προβλήματα στις μεταφορές των μαθητών της Ικαρίας:

Αν και βρισκόμαστε λιγότερο από ένα μηνα πριν την έναρξη της νέας  σχολικής περιόδου, για μια ακόμα φορά και παρά τις διαβεβαιώσεις των «αρμόδιων» που καθησυχάζουν ότι «υπάρχει πλάνο για τις μεταφορές», και πως «χρειάζεται μόνο λίγη υπομονή» αποδεικνύεται πως και εφέτος, το βάρος της μεταφοράς θα πέσει και πάλι στις πλάτες δεκάδων γονέων.
Η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η λογική του «Ποντίου Πιλάτου» καταστρατηγούν το δικαίωμα για μόρφωση με ίσες ευκαιρίες στην Ικαρία. Τρανταχτό παράδειγμα η κατάσταση τα περασμένα χρόνια με τα παγιωμένα προβλήματα της μεταφοράς των παιδιών. Που σε ορισμένες περιπτώσεις αναγκάζονται γονείς να σταματάνε τη εκπαιδευτική διαδικασία παιδιών λόγο αδυναμίας μεταφοράς τους .
Για όλους εμάς που βιώνουμε το πρόβλημα καθημερινά ένα είναι σίγουρο : Όλα αυτά δε συμβαίνουν τυχαία και δε συμβαίνουν αποκλειστικά στο νησί μας !
 Είναι απόρροια συγκεκριμένης πολιτικής και των εκφραστών της που ονομάζει τη συρρίκνωση του Δημόσιου σχολείου δημοσιονομική εξυγίανση, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους περικοπή δημόσιων δαπανών…
 Είναι απόρροια μιας πολιτικής που βαφτίζει τις δαπάνες για τους πολίτες σπατάλες….. με αποτέλεσμα να μην περισσεύουν λεφτά για τη μεταφορά των μαθητών και να τίθεται ανοιχτά ο εκβιασμός στους γονείς : «ή αναλαμβάνετε εσείς τη μεταφορά ή δεν πάνε τα παιδιά σας σχολείο».
Όμως η δωρεάν μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη. Σχολείο που λειτουργεί, προϋποθέτει την εξασφάλιση της φυσικής παρουσίας όλων των μαθητών και όχι μόνο αυτών που έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν με ίδια μέσα. Στην Ικαρία λειτουργία σχολείων χωρίς μεταφορά μαθητών δε νοείται.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε την άμεση επίλυση του θέματος της μεταφοράς των παιδιών όλης της περιοχής με ασφαλή νόμιμο και μόνιμο τρόπο χωρίς να επιβαρύνεται κανένας μαθητής και καμία οικογένεια.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η διοίκηση της Περιφέρειας :
 Τι μέτρα θα λάβει η Περιφέρεια ώστε να μην επαναληφθεί μια ακόμα χρονιά η γνωστή κατάσταση, που μέχρι και τον Μάρτιο αντιμετωπίζονται προβλήματα στην μετακίνηση των μαθητών ?
 Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε να υπογραφούν οι νέες συμβάσεις, και γίνει απρόσκοπτα από τον Σεπτεμβρίο, η μεταφορά των μαθητών της Ικαρίας από και προς το σχολείο από την πολιτεία ?
 Με ποιο τρόπο προτίθεται (αν προτίθεται) να διεκδικήσει από την κυβέρνηση τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις, για να διασφαλιστεί με ασφαλή νόμιμο και μόνιμο τρόπο, η μεταφορά των μαθητών όλης της Ικαρίας (και όχι μόνο) χωρίς να επιβαρύνεται καμία οικογένεια ?
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Σταμούλος Στέλιος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: