Κ. Πελετίδης: Τώρα ουσιαστικά μέτρα κατά της πανδημίας, πριν φτάσουμε στο απροχώρητο

Μέσα σε λίγες μέρες και παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα εκ μέρους της κυβέρνησης, τα κρούσματα από τον covid-19 αυξήθηκαν δραματικά. Η πόλη μπήκε σε καθολικό lockdown με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται.

ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ

ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΘΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ  ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ

Μέσα σε λίγες μέρες και παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα εκ μέρους της κυβέρνησης, τα κρούσματα από τον covid-19 αυξήθηκαν δραματικά. Η πόλη μπήκε σε καθολικό lockdown με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται.

Η κατάσταση απαιτεί έκτακτα μέτρα.

Να πραγματοποιηθούν ΤΩΡΑ μαζικά τεστ στον πληθυσμό,  να γίνει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, άμεση ανίχνευση των κρουσμάτων.

Ο Δήμος μας διεκδίκησε και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, πραγματοποίησε, δύο φορές το τελευταίο διάστημα, μαζικά τεστ στους κατοίκους στις γειτονιές και στο κέντρο της πόλης.

Τεστ πραγματοποιήθηκαν επίσης στους εργαζόμενους στο Δήμο και στους Οργανισμούς του (Καθαριότητα, Αυτεπιστασία, Υπηρεσίες Εξυπηρέτησης Κοινού κλπ).

Εξασφαλίστηκε έγκαιρα η προμήθεια όλων των ατομικών μέσων προστασίας των εργαζόμενων μας.

Συνεργεία του Δήμου παρεμβαίνουν άμεσα και πραγματοποιούν απολυμάνσεις και καθαρισμούς σε σχολικά συγκροτήματα και άλλους χώρους, όπου παρουσιάζονται κρούσματα κορονοϊού, ενώ με την αξιοποίηση των νέων μηχανημάτων καθαρίζονται και απολυμαίνονται πλατείες και κοινόχρηστοι χώροι.

Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε, σε συνεργασία με τους Συλλόγους, μέτρα για την λειτουργία των λαϊκών αγορών, για την προστασία των εργαζομένων και των καταναλωτών, με αποτέλεσμα να παραμείνουν όλες οι λαϊκές αγορές της πόλης μας ανοικτές κατά το διάστημα της πανδημίας.

Προσαρμόσαμε την λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι συνδημότες μας, χωρίς να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία τους και η υγεία των εργαζομένων στο Δήμο.

Η κυβέρνηση, ένα χρόνο τώρα, δεν ικανοποιεί τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των υγειονομικών, των εργατικών σωματείων και της Δημοτικής Αρχής, γιατί παραμένει -και στις συνθήκες της πανδημίας- σταθερά προσηλωμένη στην στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εμπορευματοποιεί το μεγάλο κοινωνικό αγαθό, την Υγεία.

Σήμερα είναι αναγκαίο, ο λαός και η νεολαία να συνεχίσουν τον αγώνα για την προστασία της υγείας, αλλά και της ίδιας τους της ζωής.

Τώρα, πριν φτάσουμε στο απροχώρητο και πριν θρηνήσουμε και άλλα, πολλά θύματα, πρέπει η κυβέρνηση να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, με ενίσχυση των υποδομών και ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Να επαναλειτουργήσει έστω και τώρα, το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος -που η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε – και να αξιοποιηθεί αυτό ως Νοσοκομείο αναφοράς covid-19 στην Δυτική Ελλάδα.

Να γίνουν μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό, στις σχολικές μονάδες, στις κοινωνικές δομές, στους εργαζόμενους του Δήμου και σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Να επιταχθεί άμεσα ο ιδιωτικός τομέας Υγείας και να ενταχθεί στον κρατικό σχεδιασμό, αντιμετώπισης του ιού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: