Κ. Πελετίδης: «Ποιο ήταν το έγκλημα του Δήμου; Το καλό της πόλης μας δεν μπορεί να γίνεται αιτία δικαστικών διώξεων»

Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, δηλαδή η κυβέρνηση ουσιαστικά, μας ζητά να επαναφέρουμε το πάρκο του Κόκκινου Μύλου στην πρότερη κατάσταση. Δηλαδή, στα μπάζα και τα σκουπίδια, να τον ξανακάνουμε ένα χώρο ντροπή, με αποκρουστική όψη, για την περιοχή και για την πόλη ολόκληρη. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε αυτό. 

Συνέντευξη Τύπου, με θέμα το πάρκο του Κόκκινου Μύλου, την κινητοποίηση και το Δικαστήριο, παραχώρησε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μαζί με τους Αντιδημάρχους Χρήστο Κορδά και Αναστασία Τογιοπούλου. 

Ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:

«Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, δηλαδή η κυβέρνηση ουσιαστικά, μας ζητά να επαναφέρουμε το πάρκο του Κόκκινου Μύλου στην πρότερη κατάσταση. Δηλαδή, στα μπάζα και τα σκουπίδια, να τον ξανακάνουμε ένα χώρο ντροπή, με αποκρουστική όψη, για την περιοχή και για την πόλη ολόκληρη. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε αυτό. 

Ποιο ήταν το έγκλημα του Δήμου; Το ότι έκανε ένα καλό για την πόλη και τους κατοίκους της; Το καλό της πόλης μας δεν μπορεί να γίνεται αιτία δικαστικών διώξεων. 

Μπορεί για τις κυβερνήσεις και το κράτος, να ήταν νόμιμη η επί δεκαετίες εγκατάλειψη του χώρου που είχε μετατραπεί σ’ έναν απέραντο σκουπιδότοπο και να θεωρούν παρανομία το ότι η Δημοτική Αρχή, διαμόρφωσε ένα νέο πάρκο, έκτασης 15 στρεμμάτων, με γκαζόν,  φωτισμό, νερό και παιδική χαρά, για μας όμως προέχει το καλό του λαού της πόλης.

Γι αυτό καλούμε όλο τον λαό της Πάτρας να αποτρέψει την καταστροφή του  πάρκου, να ξεσηκωθεί εναντίον όλων όσων υποβαθμίζουν βάναυσα την ζωή του και να συμμετέχει στην κινητοποίηση το Σάββατο 8 Φλεβάρη στις 11 το πρωί στον Κόκκινο Μύλο, αλλά και την  Πέμπτη 13 Φλεβάρη στη συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια στις 9 το πρωί». 

Η Αναστασία Τογιοπούλου, τόνισε:

«Εμείς, ενημερώνουμε το λαό των Δημοτικών Ενοτήτων Παραλίας, Βραχνεΐκων και Μεσσάτιδας για την κινητοποίηση του Σαββάτου, στην οποία όμως, είναι απαραίτητη η παρουσία όλου του λαού της Πάτρας και όχι μόνο των περιοχών που γειτονεύουν με τον Κόκκινο Μύλο. 

Δήμος είναι ο Πατραϊκός λαός. Συνεπώς, όπου αποβάλλεται ο Δήμος, αποβάλλεται ο Πατραϊκός λαός. Και δεν πρόκειται να αφήσουμε να αποβάλλουν τον Πατραϊκό λαό από το πάρκο στην παραλία του Κόκκινου Μύλου. 

Στο συγκεκριμένο χώρο, πριν γίνει πάρκο, υπήρχαν μόνο σκουπίδια και τον χρησιμοποιούσαν κάποιοι για διακίνηση ναρκωτικών και άλλου είδους παραβατικές συμπεριφορές. 

Επίσης, μετά την κατασκευή του πάρκου και εξαιτίας των έργων που έγιναν από τον Δήμο, σταμάτησαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, αφού κάθε χειμώνα, η θάλασσα έμπαινε στα σπίτια και τα μαγαζιά. 

Το θέμα είναι στα χέρια όλων μας. Ο Δήμος μπαίνει μπροστά και καλεί τον λαό της πόλης στην συγκέντρωση του Σαββάτου 8 Φλεβάρη στις 11 το πρωί στο πάρκο του Κόκκινου Μύλου, στην Παραλία, για να φωνάξει με την παρουσία του, ότι αυτός ο χώρος του ανήκει.

 Ότι θέλει το πάρκο, όπως είναι σήμερα. Ότι δεν θέλει και δεν θα επιτρέψει την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων που ο Δήμος έφτιαξε στον Κόκκινο Μύλο. 

Θέλουμε τις παραλίες καθαρές και ασφαλείς, να τις χαίρεται ο λαός. Το δημόσιο συμφέρον, έχει κοινωνικό χαρακτήρα και ο Δήμος μας αυτό το δημόσιο συμφέρον υπηρετεί και θα συνεχίσει να το κάνει».

Κόκκινος Μύλος: Πριν και μετά

Ο Χρήστος Κορδάς, ανέφερε τα εξής, σχετικά με την αντίδραση της Κτηματικής: 

«Η Κτηματική, το 2017 έδωσε την άδεια στον Δήμο να δημιουργήσει το πάρκο. Εμείς, στρώσαμε χώμα για το γκαζόν, εγκαταστήσαμε αυτόματο πότισμα και φωτισμό, ενώ τοποθετήσαμε για την προστασία του πρασίνου από τα θαλάσσια κύματα και μέχρι να μεγαλώσουν τα φυτά, μπετόν (jersey). Μετά από ένα χρόνο, το 2018, μας έστειλε έγγραφο χαρακτηρίζοντας παράνομο το πάρκο και ζητούσε να γκρεμίσουμε ό,τι φτιάξαμε. Την αιτιολογία δε, περί «ανώνυμης καταγγελίας», ούτε ένα μικρό παιδί δεν την πιστεύει. 

Μάλιστα, μας κατήγγειλε χαρακτηριστικά, ότι «καταστρέψαμε τον χώρο»! Φέρονται λες και μισούν τον λαό της Πάτρας, γι αυτό και πρέπει να τους δώσουμε την απάντηση που τους οφείλουμε, το Σάββατο με την συγκέντρωση όλων μας στο πάρκο, αλλά και την Πέμπτη 13 Φλεβάρη στα Δικαστήρια».

*

Ο Δήμαρχος, στο περιθώριο της Συνέντευξης Τύπου, έκανε γνωστό, ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Φλεβάρη, θα έχει συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών, με τον Υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο, για την παραχώρηση του Ριγανόκαμπου με σκοπό την δημιουργία του Ανατολικού Πάρκου και τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν την παραλιακή ζώνη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: