Κ. Πελετίδης: Κάθε μέρα να αγωνιζόμαστε για την καλυτέρευση της ζωής ανθρώπων και ζώων

Πρωταρχικός στόχος η λειτουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου και μικρού καταφυγίου, τα οποία είναι ήδη σε εξέλιξη. Πέραν της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, πρέπει όλες οι μέρες μας να περικλείουν σκέψεις και αγώνες για την καλυτέρευση της ζωής, όλων όσων κατοικούμε στην πόλη μας, αλλά και στον πλανήτη μας, ανθρώπων και ζώων.

Δήλωση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων:

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, είναι μια μέρα που φέρνει στο προσκήνιο ερωτήματα, σκέψεις, προβληματισμούς και υποχρεώσεις, σχετικά με το πώς εμείς οι άνθρωποι, μπορούμε να διευρύνουμε την αλληλεγγύη, τον σεβασμό και την συμπόνια μας προς τα ζώα και εμπράκτως να αγωνιστούμε για έναν καλύτερο κόσμο, για κάθε ύπαρξη.

Ξεκινώντας ως Δήμος με τα ζώα που ζουν ανάμεσά μας, τα αδέσποτα, προσπαθούμε μέσω της παιδείας, της εκπαίδευσης, της ενημέρωσης, να καλλιεργήσουμε το πνεύμα σεβασμού των δημοτών μας, προς όλα αυτά τα πλάσματα. Δημιουργήσαμε διαφημιστική καμπάνια για όλες τις ηλικίες, ενώ ήδη σε πολλά σχολεία καθώς και στις δημοτικές κατασκηνώσεις έχουμε παρουσιάσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα ζώα. Στόχος μας είναι να παρουσιαστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε κάθε σχολείο της πόλης μας. 

Με πολύ προσεκτικές κινήσεις, δημιουργούμε ένα πλαίσιο στήριξής τους. Με κτηνιατρικές παροχές, με παροχές σίτισης, με πολιτιστικές εκδηλώσεις. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η λειτουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου και μικρού καταφυγίου, τα οποία είναι ήδη σε εξέλιξη. Ο χώρος αυτός, σκοπεύουμε να γίνει, ένας μικρός πολιτιστικός πυρήνας ευεργετικών δράσεων για τα ζώα.

Δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση, για αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα συνολικά και όχι αποσπασματικά.

Πέραν της σημερινής μέρας, πρέπει όλες οι μέρες μας να περικλείουν σκέψεις και αγώνες για την καλυτέρευση της ζωής, όλων όσων κατοικούμε στην πόλη μας, αλλά και στον πλανήτη μας, ανθρώπων και ζώων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: