Κ. Πελετίδης: “Ένα κτίριο με παρκαρισμένες κλούβες δε συνάδει με το χαρακτήρα ενός Μουσείου”

Θέλουν να “κρύψουν” το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, χτίζοντας δίπλα του αστυνομικό μέγαρο

Μετά από διαβουλεύσεις ετών μεταξύ Δήμου Πατρέων και Ελληνικής Αστυνομίας, τον περασμένο Απρίλιο, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να κάνει δωρεά στο Ελληνικό Δημόσιο ένα μεγάλο οικόπεδο που έχει στην κατοχή του ο Δήμος, στην αρχή της Μίνι Περιμετρικής, απέναντι ακριβώς από τα σχολεία, στο τέρμα της οδού Αγ.Σοφίας. Ως αντάλλαγμα, ο Δήμος θα πάρει οικόπεδο ίδιας έκτασης που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. δίπλα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης.

Οι διαπραγματεύσεις είχαν γίνει με τους δύο τελευταίους αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ και η συμφωνία έκλεισε με τον τ.Αρχηγό, Άρη Ανδρικόπουλο.
Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου χαιρέτησε τότε και ο Σύλλογος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαίας καθώς άναβε το πράσινο φως ώστε να ανεγερθεί νέο Αστυνομικό Μέγαρο. Την πρόταση της ανταλλαγής οικοπέδων έκανε ο Δήμος γιατί θέλει να προβεί σε ανάπλαση της περιοχής όπου έχει το ακίνητο η ΕΛ.ΑΣ., φτιάχνοντας εκεί αρχαιολογικό πάρκο που θα δένει με το Μουσείο.

Με την πρόταση αυτή είχε συμφωνήσει και η Περιφέρεια, η οποία μάλιστα παρουσίασε αργότερα σχέδιο ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής, συνδέοντας κοντινούς προς το μουσείο, αρχαιότητες. Ωστόσο, συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ άλλαξαν τώρα γνώμη, αρνούνται τη δωρεά του δήμου και απαιτούν να χτιστεί το νέο Αστυνομικό Μέγαρο δίπλα από το Μουσείο!

Από την πλευρά του ο Δήμος εμμένει στην αρχική του θέση και για να αποφευχθούν τριβές υπέδειξε και ένα άλλο διαθέσιμο οικόπεδο που βρίσκεται στην ίδια περιοχή με το Μουσείο. Ούτε κι αυτό αρέσει στους συνδικαλιστές με το πρόσχημα ότι δεν είναι σε πολύ κεντρικό δρόμο (σ.σ. όσοι γνωρίζουν από Πάτρα ξέρουν αν η αρχή της μίνι Περιμετρικής ή η οδός Πανεπιστημίου είναι σε κεντρικά σημεία).

Παρά την επιμονή των αστυνομικών να χτίσουν στο δικό τους οικόπεδο για να έχουν θέα το Μουσείο, ο Δήμος ξεκαθάρισε πως δεν συναινεί με αυτό. Όπως λέει κι ο δήμαρχος Κ.Πελετίδης “ένα κτίριο – θηρίο με παρκαρισμένες αστυνομικές κλούβες μπροστά του, δεν συνάδει με το χώρο του Μουσείου. Πουθενά στον κόσμο δεν θα επέτρεπαν κάτι τέτοιο”.

(ΥΓ: Στη φωτό το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, ένα αρχιτεκτονικό στολίδι που παραδόθηκε το 2009 και φέτος συμπλήρωσε 10 χρόνια λειτουργίας).

Πηγή: Ρεπόρτερ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: