Κ. Πελετίδης: «Εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το Πατρινό Καρναβάλι 2022. Αναμένουμε επίσημη απάντηση από την Κυβέρνηση…»

«Εμείς αποδείξαμε και το καλοκαίρι με τις συναυλίες ότι έχουμε την ικανότητα να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις χωρίς να μπει σε κίνδυνο η υγεία κανενός»

Ο Δήμος είναι  καθόλα έτοιμος να πραγματοποιήσει το Πατρινό Καρναβάλι 2022. Μάλιστα την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου ξεκινά το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού. Αλλά για το ποιες εκδηλώσεις θα γίνουν συνολικά και πώς θα γίνουν, αυτό θα το αποφασίσουν η κυβέρνηση και η επιτροπή εμπειρογνωμόνων την προσεχή Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου.

Ο Δήμος μάλιστα θα στείλει τη Δευτέρα, στην κυβέρνηση, λίστα με τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για το Πατρινό Καρναβάλι 2022, με πλήρεις αναφορές για το σχεδιασμό και τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία από την πανδημία covid-19. Επί αυτών ο Δήμος αναμένει επίσημη απάντηση για το τί τελικά θα επιτρέψει η κυβέρνηση να πραγματοποιηθεί.

Τα παραπάνω τόνισε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-«Καρναβάλι Πάτρας», Ήρα Κουρή, το μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ, Γιώργο Μαγιάκη, την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του Δήμου, Ελένη Αλεξοπούλου και  το μέλος της Οργανωτικής Ομάδας του «Κρυμμένου Θησαυρού», Σπύρο Κρότση.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Υπήρξε και υπάρχει και φέτος αγωνία από το Δήμο, τους καρναβαλιστές, τους επαγγελματίες, από όλη την πόλη,  για το τι θα γίνει με το καρναβάλι, γιατί δυστυχώς και φέτος η πανδημία μας στερεί τη δυνατότητα να έχουμε το καρναβάλι όπως το θέλουμε.

Πορευόμαστε και πάλι όπως και πέρυσι και όπως το τελευταίο τριήμερο του καρναβαλιού του 2020, δηλαδή χωρίς παρελάσεις.

Κι αν αυτό μας πουν επίσημα από την κυβέρνηση, πρέπει πια να κοιτάζουμε μπροστά και να σχεδιάσουμε το καρναβάλι της επόμενης χρονιάς που, όπως ελπίζουμε, θα έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία.

Εμείς όλο αυτό το διάστημα είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο και με την επιστημονική επιτροπή, αλλά παρακολουθούμε και το τί συμβαίνει και με τα άλλα γνωστά καρναβάλια σε άλλες πόλεις του Κόσμου, όπως αυτό της Βενετίας, το οποίο θα προχωρήσει σε ελεγχόμενες εκδηλώσεις γιατί στην Ιταλία δεν μπορούν να παραγνωρίσουν την πανδημία και τα θύματα από αυτή, πόσω μάλλον εμείς στην Ελλάδα, που έχουμε καταγραμμένους πολύ περισσότερους νεκρούς και πολλές δυσκολίες.

Μετά την επιστολή που στείλαμε, μας απάντησαν από την κυβέρνηση και μας έδωσαν την κατεύθυνση για περιορισμένες εκδηλώσεις.

Η πόλη, οι επαγγελματίες της, όλος ο κόσμος που ασχολείται με το καρναβάλι, πρέπει να ξέρουν τι θα ισχύσει. Γι’ αυτό τη Δευτέρα θα στείλουμε ένα πλήρη κατάλογο με τις λεπτομέρειες των εκδηλώσεων που προγραμματίσαμε να γίνουν, με τήρηση όλων των μέτρων κατά της πανδημίας covid-19,  για να πάρουμε από την κυβέρνηση έγκριση.

Εμείς πιστεύουμε ότι αν δεν θα επιτραπούν, όπως όλα δείχνουν, παρελάσεις, θα μπορούσαμε να κάνουμε ο Δήμος, οι επαγγελματίες, οι φορείς, άλλες συλλογικότητες, εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα χοροί, ο χορός του Δημάρχου όπως τον κάνουμε για τα παιδιά με Αναπηρία, μια συναυλία, ή τις εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα στο Νότιο Πάρκο και στην Πλαζ,  με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Την Τετάρτη περιμένουμε επίσημη απάντηση για το αν θα μπορέσουμε να κάνουμε μεγάλες εκδηλώσεις και ποιές.

Εμείς αποδείξαμε και το καλοκαίρι με τις συναυλίες ότι έχουμε την ικανότητα να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις χωρίς να μπει σε κίνδυνο η υγεία κανενός».

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη για το Καρναβάλι.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: