“Ήταν μια ανοησία, δεν τα εννοούσαμε. Δε θα πειράξουμε κανέναν” – Και φασίστας και δειλός ο επικεφαλής του “Συλλόγου Κυνηγών Λαθρομεταναστών”

Ξεκίνησε ως μαντρόσκυλο που γρύλιζε και κατέληξε με την ουρά στα σκέλια να εκλιπαρεί να τον αφήσουν ελεύθερο.

Στην αρχή, βρήκαν μια γωνιά στο διαδίκτυο και για λίγες μέρες έπαιζαν μπάλα ανενόχλητοι. Ανέβαζαν όπλα, σημαίες, απειλητικά μηνύματα και γρύλιζαν σαν μαντρόσκυλα ενάντια στον υποθετικό εχθρό. Σχεδίαζαν μάλιστα ταξίδια στον Έβρο για να ενισχύσουν τη συνοριοφυλακή, και αντι-συγκέντρωση στον Βόλο, απέναντι από το αντι-φασιστικό συλαλλητήριο.

Μετά πήραν χαμπάρι ότι το πράγμα σοβάρευε και ότι η χάρη τους είχε περάσει τα όρια της κλειστής ομάδας του Facebook. Και άρχισαν να αντιδρούν σπασμωδικά. Αλλαγή ονόματος ομάδας και ανορθόγραφες εκκλήσεις για προσοχή στις αναρτήσεις, γιατί “εδώ μέσα κάποιος είναι ρουφιάνος…”

Και ενώ προμηνυόταν μια διασκεδαστική νύχτα, σαν το “πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο”, για να βρεθεί ο ρουφιάνος, τελικά βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. τον επικεφαλής της σελίδας, άρχισε τις προσαγωγές και κάπου εκεί τελείωσε το παραμύθι του κακού και σκληρού κυνηγού.

Ξεκίνησε όμως ο ρόλος του θρασύδειλου μετανοημένου που εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς να τον αφήσουν και τους υποσχόταν πως δε θα πειράξει κανέναν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του e-thessalia.gr

«Ήταν μια ανοησία, δεν τα εννοούσαμε. Αφήστε μας,  δεν θα πειράξουμε κανέναν. Ήταν όλα ένα λάθος».

Τελικά έμεινε ελεύθερος, χωρίς κατηγορίες εναντίον του, αλλά ο σχετικός φάκελος θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να εξετάσει πιθανή παράβαση του νόμου περί ρατσισμού και προώθησης ρατσιστικής βίας.

Κρίμα μόνο που δεν προβλέπεται ως τιμωρία να πάθει αυτό που ήθελε και να τον στείλουν κάπου στα σύνορα, για να μην παριστάνει τον καμπόσο εκ του ασφαλούς.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: