Ικαρία – Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία – Λαϊκή Συσπείρωση: Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας είναι δική μας υπόθεση,  είναι υπόθεση ΟΛΗΣ της κοινωνίας!

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους Ικαριώτες, να διεκδικήσουν  οργανωμένα, με επόμενο βήμα την κινητοποίηση σωματείων και φορέων για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, την Τρίτη 1η  Φεβρουαρίου, στο  Νοσοκομείο στις 12:30, για να αναδείξουμε τα προβλήματα του δημόσιου Συστήματος Υγείας στα νησιά μας.

Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας είναι δική μας υπόθεση,  είναι υπόθεση ΟΛΗΣ της κοινωνίας!

  Δύο χρόνια συμπληρώνονται από την εκδήλωση της πανδημίας Covid-19 και η χώρα μας πληρώνει βαρύ το τίμημα εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής. Ήδη θρηνούμε πάνω από 22.000 νεκρούς και η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.  Την ίδια ώρα που είναι σε εξέλιξη δύο παράλληλα επιδημικά κύματα, τα ενεργά κρούσματα να εκτοξεύονται σε εκατοντάδες χιλιάδες, η κυβέρνηση καλλιεργεί τον εφησυχασμό για να μην πάρει μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας.

  •  Αντί για τη στελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, η κυβέρνηση προσπαθεί να μπαλώσει τα κενά με μεθόδους επισφαλείς και επικίνδυνες για υγειονομικούς και ασθενείς, με τη μείωση της καραντίνας σε 5 μέρες, με μετακινήσεις προσωπικού και κλείσιμο χειρουργείων. Νοσούντες, υγειονομικοί αναγκάζονται να εργάζονται εκθέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τόσο των ίδιων όσο και των ασθενών, μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε χώρους υπερμετάδοσης του ιού την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απολύσει 6.000 υγειονομικούς που είναι σε αναστολή, με πρόσχημα ότι αποτελούν «κίνδυνο» για τους ασθενείς.
  •  Αντί για ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά test, οι ασθενείς αναγκάζονται να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα εξαιτίας της τεράστιας αναμονής στις δημόσιες μονάδες και της έλλειψης αντιδραστηρίων για μοριακό έλεγχο.
  •  Αντί για γενναία αύξηση της χρηματοδότησης έχουμε μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στον προϋπολογισμό του 2022 κατά 139 εκ. € για τα δημόσια νοσοκομεία και κατά 52% για την δημόσια ΠΦΥ.
  •  Αντί για πρωτόκολλα περιορισμού της διασποράς στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, εφαρμόζονται πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του ιού που υπαγορεύονται από την κυβέρνηση, το κράτος και την εργοδοσία με γνώμονα τις αντοχές της οικονομίας των λίγων.

Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής βρίσκονται στα χέρια μας.

  Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα των νησιών μας, εκφράζουμε την στήριξη μας στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων των νησιών μας. 

  Η οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση και δράση είναι η δική μας ασπίδα προστασίας απέναντι σε βάρβαρες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που απειλούν να καταργήσουν πλήρως κάθε έννοια δωρεάν δημόσιας Περίθαλψης, ιδιωτικοποιώντας τα πάντα στα ερείπια του ΕΣΥ που οι ίδιες κατεδάφισαν και στα συντρίμμια των στοιχειωδών δικαιωμάτων των υγειονομικών.

 Σήμερα  κάνουμε  για μια φορά ακόμα  καθαρό ότι:

  • Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς συγχωνεύσεων και μείωσης των περιφερειακών νοσοκομείων καθώς και της παραπέρα εμπορευματοποίησης του δημοσίου συστήματος Υγείας .
  • Τασσόμαστε κατά των διατάξεων που με πρόσχημα την ανάγκη για καθολικό εμβολιασμό οδηγούν σε ποινές, στέρηση μισθού και απειλές για απολύσεις. Διεκδικούμε την ανάκληση  των αναστολών από εργασία και άδεια των υγειονομικών.
  • Λεμέ  ΟΧΙ στο διαχωρισμό των εργαζομένων,  γιατί αυτή την στιγμή το κρίσιμο είναι όλοι οι εργαζόμενοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους. 
  • Καταγγέλλουμε  όσους αιρετούς συμφωνούν η ανέχονται αυτούς  τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, και δεν αντιδρούν ούτε τώρα που είναι ξεκάθαρη η σοβαρότατη κυβερνητική ευθύνη για την διάλυση των νοσοκομείων…

 Υποστηρίζοντας όσες κινητοποιήσεις διεκδικούν την ασφαλή λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας των νησιών μας, μέσα από ένα  σύστημα υγείας που                      θα είναι πραγματικά δημόσιο και δωρεάν. 

Ενώνουμε την φωνή μας με τα συνδικάτα  διεκδικώντας:

  • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας -Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
    • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού σε Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας – Περιφερειακά Ιατρεία και ΕΚΑΒ. (Άμεση ενίσχυση κενών οργανικών θέσεων νευραλγικών τμημάτων του νοσοκομείου με παροχή κινήτρων προσέλκυσης. Άμεση στελέχωση Κέντρου Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό).
  • Προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού, μονιμοποίηση επικουρικών και συμβασιούχων. ΌΧΙ στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Καμία απόλυση υγειονομικού. ΌΧΙ στις μετακινήσεις υγειονομικών και στα μπαλώματα στο χώρο της δημόσιας Υγείας.
    • ΌΧΙ σε συγχωνεύσεις, και κλείσιμο των Δημόσιων Μονάδων Υγείας. 
    • Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά test (ράπιντ και μοριακά) σε όλους.
  • ΌΧΙ στην προπαγάνδα της ατομικής ευθύνης και στην στοχοποίηση των υγειονομικών.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα σχολεία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους Ικαριώτες, να διεκδικήσουν  οργανωμένα, με επόμενο βήμα την κινητοποίηση σωματείων και φορέων για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, την Τρίτη 1η  Φεβρουαρίου, στο  Νοσοκομείο στις 12:30, για να αναδείξουμε τα προβλήματα του δημόσιου Συστήματος Υγείας στα νησιά μας.

Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: