«Ιδιώτες Συνεργάτες» της ΕΛΣΤΑΤ: Καλούνται να ερευνήσουν τις συνθήκες φτώχειας της ελληνικής κοινωνίας βιώνοντας οι ίδιοι τη φτωχοποίησή τους!

Οι πρόσφατα ψηφισμένοι νόμοι για το ασφαλιστικό επιτίθενται ξανά στα δικαιώματα και στα εισοδήματα των «ευκαιριακά» εργαζομένων. Περιμένοντας… την εφαρμοστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, η ΕΛΣΤΑΤ τηρεί στάση πληρωμών όχι μόνο για αμοιβές του 2017, αλλά και για έρευνες που ξεκίνησαν πριν από 10 μήνες!

Εργαζόμενοι; Ναι… μεν αλλά… Ο λόγος για τους ερευνητές βαφτισμένους από την ΕΛΣΤΑΤ «Ιδιώτες Συνεργάτες», οι οποίοι δεν απασχολούνται με  σχέση εξαρτημένης εργασίας, αλλά δουλεύουν (κάποιοι για χρόνια) συγκεντρώνοντας πολύτιμο πρωτογενές υλικό μέσω των ερευνών,  οργώνοντας την επικράτεια με δικά τους έξοδα, παρακολουθώντας απλήρωτα σεμινάρια, τηρώντας τα χρονοδιαγράμματα των ερευνών και περιμένοντας… να πληρωθούν.

Πολλοί ερευνητές αμείβονται με «Τίτλο Κτήσης»… μετονομασία της «Απόδειξης Επαγγελματικής Δαπάνης»: Μια συνήθης πρακτική απασχόλησης και αμοιβής σε πολλούς φορείς του Δημοσίου, χωρίς ασφάλιση, με καλά κρυμμένη την σχέση  εξαρτημένης εργασίας.

Οι πρόσφατα ψηφισμένοι νόμοι για το ασφαλιστικό επιτίθενται ξανά στα δικαιώματα και στα εισοδήματα των «ευκαιριακά» εργαζομένων. Περιμένοντας… την εφαρμοστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, η ΕΛΣΤΑΤ τηρεί στάση πληρωμών όχι μόνο για αμοιβές του 2017, αλλά και για έρευνες που ξεκίνησαν πριν από 10 μήνες! Καλεί, δηλαδή, τους «Ιδιώτες Συνεργάτες» να ερευνήσουν, μεταξύ άλλων, τις συνθήκες φτώχειας της ελληνικής κοινωνίας (Έρευνα Εισοδήματος) βιώνοντας οι ίδιοι τη φτωχοποίησή τους και την ελαστικοποίηση της εργασίας τους.

Οι ερευνητές – «ιδιώτες συνεργάτες» της ΕΛΣΤΑΤ προχωρούν σε  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην ΕΛΣΤΑΤ (Πειραιώς 46) την Πέμπτη 25 του Μάη, στις 9 π.μ., και στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) την Παρασκευή 26/5, στις 9 π.μ., απαιτώντας: Την αναγνώρισή τους ασφαλιστικά και φορολογικά σαν μισθωτοί. Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων από την  ΕΛΣΤΑΤ Κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από την ΕΛΣΤΑΤ μέσω αύξησης των αμοιβών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: