Η παγκόσμια ημέρα κατά της Ομοφοβίας κι ένα κοινωνικό πείραμα

Πόσο εξοικειωμένοι είμαστε με το θέαμα ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού; Και πόσο πρόθυμοι να εκτεθούμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά του να χαρεί τον έρωτά του, όπως όλα τα υπόλοιπα; Ο κόκκινος ράπερ Χακ συμμετέχει εν αγνοία του σε ένα κοινωνικό πείραμα και βάζει κάθε μικροαστό-νοικοκυραίο στη θέση του.

Χτες ήταν η παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας. Κι εμείς θυμηθήκαμε ένα πρόσφατο βίντεο της ομάδας Reacting, που προχώρησε σε ένα ενδιαφέρον κοινωνικό πείραμα στους δρόμους της πόλης, για να αναδείξει κάποια κοινωνικά στερεότυπα και να τα αποδομήσει. Σημειώνει μάλιστα στο συνοδευτικό κείμενο του βίντεο: Οι κοινωνικές διακρίσεις κατά των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών διαποτίζουν βαθιά την ελληνική κουλτούρα. Στόχος του πειράματος είναι, να διερευνήσει κατά πόσο έχει περιοριστεί σήμερα,ο κοινωνικός ρατσισμός σε βάρος των ομόφυλων σχέσεων.

Πώς αντιδράμε, λοιπόν, όταν βλέπουμε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων, ανδρών ή γυναικών, στο δρόμο; Είμαστε εξοικειωμένοι, όπως θέλουμε να πιστεύουμε ή μας ξενίζει, γιατί έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε με βάση τα κυρίαρχα στερεότυπα; Κι αν είμαστε τελικά σε θέση να το εκλογικεύσουμε, βγαίνουμε μπροστά να εκτεθούμε και να υπερασπιστούμε αυτά τα ζευγάρια και το δικαίωμά τους να χαρούν τον έρωτά τους, όπως όλα τα υπόλοιπα;

Η απάντηση έρχεται στο βίντεο που ακολουθεί. Και το οποίο έχει κάτι παραπάνω από ένα απλό “αίσιο τέλος”, με το γνωστό κόκκινο ράπερ Χακ από τους Urban Pulse, να επεμβαίνει και να βάζει κάθε μικροαστό νοικοκυραίο στη θέση του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: