Η λύση στα αδιέξοδα δεν είναι στη φυγή – Εκδηλώσεις από το παράρτημα Ικαρίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών

Το Ε.ΣΥ.Ν. έχει τη δική του συνεισφορά στην πρόληψη. Μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις, πολιτιστικά και αθλητικά φεστιβάλ, συζητήσεις – ομιλίες σε μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικούς, συμβάλει στην προσπάθεια να περιοριστούν οι επιβαρυντικοί παράγοντες και να ενισχυθούν οι προστατευτικοί απέναντι στη χρήση ουσιών.

Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών είναι συσπείρωση ανθρώπων και φορέων που δραστηριοποιείται στη χώρα μας από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Διαθέτει 24 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα με χιλιάδες μέλη.

Παρακολουθεί και μελετάει τις αιτίες, την έκταση και τις εξελίξεις, του κοινωνικού φαινομένου της τοξικοεξάρτησης και διατυπώνει επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις και διεκδικεί λύσεις, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μέσα από το τρίπτυχο πρωτογενής πρόληψη – Θεραπεία –  κοινωνική επανένταξη. 

Παράλληλα το Ε.ΣΥ.Ν. έχει τη δική του συνεισφορά στην πρόληψη. Μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις, πολιτιστικά και αθλητικά φεστιβάλ, συζητήσεις – ομιλίες σε μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικούς, συμβάλει στην προσπάθεια να περιοριστούν οι επιβαρυντικοί παράγοντες και να ενισχυθούν οι προστατευτικοί απέναντι στη χρήση ουσιών. Εκδηλώσεις που στοχεύουν, μέσα από τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την ερασιτεχνική δημιουργία,  στην ενδυνάμωση και την προβολή προτύπων στάσης ζωής με αξίες, ιδανικά, αξιοπρέπεια ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. 

   Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου) το παράρτημα θα πραγματοποιήσει τις εξείς δράσεις : 

  • Την Παρασκευή 26/6/2020 κλιμάκια μελών του παραρτήματος Ικαρίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, θα διακινήσουν την διακήρυξη του Ε.ΣΥ.Ν στα 3 δημοτικά διαμερίσματα του νησιού. 
  • Το Σάββατο 27/6/2020 διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με την Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών στην αίθουσα του Μάραθου (στις 20:30). Εκτός από την παρέμβαση του ΕΣΥΝ θα παρουσιαστεί ντοκιμαντέρ για την δραστηριότητα μονάδας του ΚΕΘΕΑ καθώς και προβολή Κινηματογραφικής Ταινίας.
  •  Την Κυριακή  28/6/2020 διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παλιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου (στις 20:30). Εκτός από την παρέμβαση του ΕΣΥΝ, θα παρουσιαστεί ντοκιμαντέρ για την δραστηριότητα μονάδας του ΚΕΘΕΑ και η εκδήλωση θα κλίσει με μικρό μουσικό πρόγραμμα από μέλη της ομάδας του Αρχείου παραδοσιακής μουσικής Ικαρίας.

   Το Ε.ΣΥ.Ν. καλεί τους μαζικούς φορείς του νησιού μας, κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη,  να πάρουν θέση και να συμπαραταχθούν σε ένα ευρύ αντιναρκωτικό μέτωπο που θα παλεύει:

 

  •   Για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά.
  •   Για μια κεντρικά σχεδιασμένη αντιναρκωτική πολιτική με αποκλειστικά  δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης. 

 

  ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

                                 ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: