Η κυβέρνηση ακυρώνει δρομολογημένα έργα και πουλάει τρέλα στην Πάτρα

Αυτοί που τώρα παριστάνουν την κυβέρνηση νομίζουν πως «καθάρισαν» με την Πάτρα. Είναι πολύ γελασμένοι αν πιστεύουν ότι η τρίτη πόλη της χώρας απλώς θα τους παρακολουθεί μένοντας άπραγη. Σίγουρα δεν ξέρουν με τι παιδάκια έχουν να κάνουν. Τους πληροφορούμε πως έχουν μπλέξει…

Τέσσερις μήνες με κυβέρνηση ΝΔ και οι Πατρινοί τα είδαν όλα!

Είδαν μια κυβέρνηση που, πριν προλάβει να ορκιστεί, ανακοίνωσε την κατάργηση της Νομικής Σχολής από το Πανεπιστήμιο Πατρών αν και είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες, είχε οριστεί Επιστημονική Επιτροπή και είχε πάρει ΦΕΚ.

Μετά από λίγες μέρες, η κυβέρνηση δια του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κ. Καραμανλή, «παγώνει» τις διαδικασίες που είχε κινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου.

Δεν ήταν «σοβαρή η λύση που είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπαν και υποσχέθηκαν να προχωρήσει αργότερα το έργο του αυτοκινητόδρομου με «δικό» τους εργολάβο.

Εν συνεχεία, ο ίδιος Υπουργός, αποφάσισε μόνος του να ακυρώσει τον προχωρημένο σχεδιασμό που είχε γίνει κατόπιν συμφωνίας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Δήμου Πατρέων, φορείς και Συλλόγους κατοίκων και αφορούσε την υπογειοποίηση του σιδηρόδρομου από το Ρίο μέχρι το νέο λιμάνι καθώς και τη δημιουργία γραμμικού πάρκου.

Ως άλλος Βοναπάρτης βγαίνει ανά βδομάδα και πότε λέει «ξεχάστε την υπογειοποίηση» μετά μιλάει για «μερική υπογειοποίηση», κατόπιν κάνει εκτίμηση κόστους (χωρίς μελέτη) και το προσδιορίζει στο 1 δις ευρώ και, γενικώς… ό,τι θυμάται χαίρεται!

Το πιο πρόσφατο κυβερνητικό μαντάτο ήρθε μόλις προχτές και αφορά το πρώην εργοστάσιο της χαρτοποιίας Λαδόπουλου, το οποίο ανήκει στο Δήμο.

Μετά από διαβουλεύσεις 5 χρόνων, αποφασίστηκε πέρυσι, ο Δήμος Πατρέων να το παραχωρήσει δωρεάν για 30 χρόνια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί Διοικητήριο, το οποίο θα στεγάσει την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη, την 6η ΥΠΕ, υπηρεσίες του Δήμου, ενώ προβλέπεται η δημιουργία βιομηχανικού μουσείου, σχολεία, κέντρο καινοτομίας, καθώς και ενιαίο πάρκο αναψυχής.

Αυτή θα είναι η εικόνα του Λαδόπουλου μετά την ανάπλαση που ΔΕΝ θέλει η κυβέρνηση

Το έργο επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω του «Φιλόδημος 1», ενώ ο πρώην πρωθυπουργός, Αλ.Τσίπρας, είχε υποσχεθεί να χρηματοδοτήσει την Περιφέρεια με 20 εκ. ευρώ.

Εν συνεχεία συντάχθηκε προκαταρτικός φάκελος, η μελέτη βιωσιμότητας και τα προκαταρκτικά σενάρια διαμόρφωσης, αξιοποίησης και ανάπτυξης του χώρου, τα οποία εκπονήθηκαν από τον Τεχνικό Σύμβουλο ΣΑΛΦΩ & Συνεργάτες Α.Ε.

Κατόπιν το θέμα συζητήθηκε τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου εγκρίθηκε το σχέδιο ανάπτυξης με ευρεία πλειοψηφία και στα δύο όργανα.

Κι ενώ εντός του 2020 θα ήταν έτοιμη η οριστική μελέτη, έρχεται ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος και δηλώνει ότι το έργο δεν γίνεται να προχωρήσει επειδή δεν είναι ώριμο!

Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι μέσα σε 4 μήνες η κυβέρνηση της ΝΔ ακύρωσε τέσσερα έργα που είχαν δρομολογηθεί και θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την Πάτρα.

Καθίσταται σαφές ποια είναι η κατεύθυνση που έχουν ως κυβέρνηση. Να μην διαθέτουν χρήματα για δημόσια έργα. Η φιλοσοφία τους είναι να παραχωρηθούν τα πάντα σε ιδιώτες. Όσες επενδύσεις γίνουν θα έχουν ιδιωτικό κι όχι δημόσιο χαρακτήρα.

Τα δε χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού είναι διαθέσιμα μόνο για τραπεζίτες, εφοπλιστές και γενικά το μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτοί που τώρα παριστάνουν την κυβέρνηση νομίζουν πως «καθάρισαν» με την Πάτρα. Είναι πολύ γελασμένοι αν πιστεύουν ότι η τρίτη πόλη της χώρας απλώς θα τους παρακολουθεί μένοντας άπραγη.

Σίγουρα δεν ξέρουν με τι παιδάκια έχουν να κάνουν. Τους πληροφορούμε πως έχουν μπλέξει…

Κοντός ψαλμός αλληλούια!

Ρεπόρτερ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: