Η φάμπρικα δε σταματά

Η φάμπρικα των μαθητοδικείων και των εργατοδικείων που στοχοποιούν τους λαϊκούς αγώνες συνεχίζεται αμείωτη και με αριστερό μανδύα.

Δεν υπάρχει κράτος, ακούμε να λέει συχνά ο κόσμος για την ανοργανωσιά και τη γραφειοκρατία στο Δημόσιο.
Αλλά το αστικό κράτος -ως μηχανισμός καταπίεσης κι επιβολής- είναι εδώ και δείχνει τα δόντια του, ακόμα και με αριστερό μανδύα.

Τις προάλλες το Δικαστήριο Ανηλίκων καταδίκασε τρεις μαθητές Γυμνασίου στο Ρέθυμνο, επειδή πρωτοστάτησαν στην κινητοποίηση του σχολείου τους για δωρεάν παιδεία. Οι μαθητές σύρθηκαν σε δίκη μετά από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου, και το δικαστήριο τους επέβαλε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας ως αναμορφωτικό μέτρο. Η δικαστική “αναμόρφωση” των παιδιών συμπληρώνει ιδανικά τη μόρφωση που τους παρέχεται και τους σκοπούς που εξυπηρετεί. Αλλά όπως σημειώνει η ΟΠ Κρήτης της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της: “ούτε με μηνύσεις, ούτε με αποβολές. Δεν τρομοκρατούνται οι μαθητές!”.

Την ίδια στιγμή οδηγούνται σε δίκη ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Ωραιόκαστρο και ένα παλιό μέλος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνα της περιοχής, γιατί αντιτάχθηκαν στην ξενοφοβία και το ρατσισμό που καλλιεργήθηκε από μια μειοψηφική μερίδα γονέων, αλλά κι από τις πρακτικές της Δημοτικής Αρχής. Γι’ αυτούς τους λόγους μηνύθηκαν για συκοφαντική δυσφήμηση και δικάζονται αύριο στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου σημειώνει σε ανακοίνωσή της πως ο εχθρός δεν είναι τα προσφυγόπουλα, αλλά ο πόλεμος κι ο ιμπεριαλισμός, ενώ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους μαζικούς φορείς για αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους δύο αγωνιστές που σύρονται σε δίκη.

Όπως φαίνεται, με αριστερό μανδύα ή χωρίς, το αστικό κράτος έχει συνέχεια. Κι η φάμπρικα των μαθητοδικείων, των εργατοδικείων και όλων των δικών που στοχοποιούν τους λαϊκούς αγώνες συνεχίζει νύχτα-μέρα και με αμείωτη ένταση τη δουλειά της. Αλλά το ταξικό, λαϊκό κίνημα δεν έχει πει την τελευταία του λέξη..

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: