“Η Χίος δεν πρέπει να δει εικόνες απανθρωπιάς όπως αυτές της Θερμής Λέσβου”

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου: “Οι ώρες είναι κρίσιμες. Τα γεωπολιτικά παιχνίδια της Άγκυρας σε συνδυασμό με τους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ με Ρωσία και συμμάχους της οξύνουν το πολεμικό κλίμα και κινδυνεύουν να συμπαρασύρουν και τη χώρα μας, με συνευθύνη και της προηγούμενης κυβέρνησης και της σημερινής της ΝΔ.”

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ

Οι ώρες είναι κρίσιμες. Τα γεωπολιτικά παιχνίδια της Άγκυρας σε συνδυασμό με τους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ με Ρωσία και συμμάχους της οξύνουν το πολεμικό κλίμα και κινδυνεύουν να συμπαρασύρουν και τη χώρα μας, με συνευθύνη και της προηγούμενης κυβέρνησης και της σημερινής της ΝΔ.

Απαιτείται ψυχραιμία και σύνεση από όλους μας.

Οι νέες μαζικές ροές προσφύγων και μεταναστών προς το νησί, αυτό που επιβάλλουν στο λαό της Χίου, είναι αποφασιστικά να διεκδικήσει από την κυβέρνηση να στείλει, εδώ και τώρα, πλοία με τα οποία θα απεγκλωβίσει όλους τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη ΒΙΑΛ και να παραλάβει όσους καταφθάνουν τις επόμενες ώρες και μέρες. Να τους μεταφέρει στην ηπειρωτική χώρα και να τους δώσει αμέσως ταξιδιωτικά έγραφα για τις χώρες της ΕΕ.

Επιβεβαιώνεται τραγικά η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης που λέγαμε κανένα Hot Spot στα νησιά, γιατί θα χρησιμοποιηθεί στη γεωπολιτική σκακιέρα των ιμπεριαλιστών και της Τουρκίας και αποτελεί έναν ακόμη λόγο για να κλείσει η ΒΙΑΛ.

Αυτές τις ώρες πρέπει ακόμα πιο πολύ να απομονωθεί κάθε φωνή και ομάδα που καλεί σε βιαιοπραγία κατά των θυμάτων, να απομονωθούν οι ακροδεξιοί που βγαίνουν από τα λαγούμια τους και επιτίθενται κατά των προσφύγων και μεταναστών, τους οποίους η κυβέρνηση της Τουρκίας χρησιμοποιεί ως διαπραγματευτικό χαρτί για να υπηρετήσει τα επιθετικά της σχέδια στη Συρία , έχοντας τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Από αυτή την άποψη θεωρούμε ότι αποφάσεις όπως αυτές του τοπικού συμβουλίου Χαλκιούς να κλείνουν το δρόμο προς τη ΒΙΑΛ δε βοηθούν, απεναντίας χάνουν το δίκιο τους, χάνουν το στόχο τους που είναι κοινός στόχος όλων μας το κλείσιμο της ΒΙΑΛ. Στρέφονται εναντίον των εργαζομένων στο ΚΥΤ, εναντίον των προσφύγων και μεταναστών , συμβάλλουν στην έκρυθμη κατάσταση εντός του ΚΥΤ και βοηθούν τους ακροδεξιούς να βγάζουν το μίσος τους και το ρατσισμό τους.

Ο λαός της Χίου ενωμένος και πάλι πρέπει να στρέψει την πάλη του κατά των σχεδίων να γίνει το νησί φυλακή της ΕΕ. Αντί να εκβιάζει η κυβέρνηση τους νησιώτες πρέπει τώρα να ασκήσει τη μέγιστη πίεση, και με όλους τους τρόπους προς την ΕΕ για να αναλάβει τις ευθύνες της.

Καλούμε το λαό σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα και απαιτούμε την έκτακτη και άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον άμεσο απεγκλωβισμό και τη διατήρηση των ανθρώπινων χαρακτηριστικών του νησιού.

Η Χίος δεν πρέπει να δει εικόνες απανθρωπιάς όπως αυτές της Θερμής Λέσβου.

Χίος, 2-3-2020

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: