Η αγία ιδιωτική εκπαίδευση, η κυβέρνηση και το Αρσάκειο

Αλήθεια, τι έκανε η κυβέρνηση τόσα χρόνια που στο Αρσάκειο γίνονταν σημεία και τέρατα; Εκεί δεν στέλνει κλούβες με ΜΑΤ; Εκεί δεν στήνει αστυνομικά τμήματα; Έχει ευθύνες ο «βούδας» Μπαμπινιώτης για όλα αυτά και αν έχει γιατί μέχρι τώρα οι της κυβέρνησης έπιναν νερό στο όνομα του, μήπως δεν ήξεραν;

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας παρατηρούμε μια συνεχή προσπάθεια απαξίωσης του δημόσιου σχολείου και του πανεπιστημίου και εκθειασμού των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Η κυρία Κεραμέως δεν δίστασε μάλιστα, ούτε λίγο ούτε πολύ, να διαφημίσει στην ουσία αμερικάνικα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια με βίντεο που αναρτήθηκε στο internet και αφορά τη μαθητική επιχειρηματικότητα.

Για τα δημόσια πανεπιστήμια ακούμε συνέχεια από τους κυβερνητικούς ότι είναι άνδρα ακολασίας και ότι χρειάζεται νόμος και τάξη για αυτό και βάζουν αστυνομικά τμήματα στις σχολές. Το σχετικό νομοσχέδιο πέρασε μάλιστα και μένει να δούμε αν θα εφαρμοστεί τελικά στην πράξη ή αν οι φοιτητές και η ευρύτερη κοινωνία θα καταφέρει με τους αγώνες της να ανατρέψει τον εκφασισμό.

Σε κάθε περίπτωση, για την όποια υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας υπεύθυνη είναι η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που εδώ και δεκαετίες μειώνουν τη χρηματοδότηση, που δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα (ούτε σε συνθήκες πανδημίας) για να μπορούν φοιτητές και μαθητές να έχουν την παιδεία που θα έπρεπε, που αλλάζουν κάθε τόσο τους όρους εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που φροντίζουν ο αριθμός των εκπαιδευτικών να παραμένει δυσανάλογα μικρός σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών/φοιτητών, που εγκαταλείπουν στην μοίρα τους τα σχολικά κτήρια, που, που, που ….

Φροντίζουν πρώτα να κάνουν τα σχολεία και τις σχολές σαν τα μούτρα τους (και ας είναι καλά κάποιοι εκπαιδευτικοί που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν ένα επίπεδο) και μετά κάνουν συγκρίσεις με την ιδιωτική εκπαίδευση και βρίσκουν την δημόσια ελλειμματική. Είναι όμως τα πράγματα στην ιδιωτική εκπαίδευση τόσο ρόδινα; Μάλλον φαίνεται πως δεν είναι! Και αναφέρομαι στο κείμενο που υπέγραψαν 285 πρώην μαθητές του Aρσάκειου, το οποίο απλά επιβεβαιώνει όλες τις φήμες που ακούγονται τις τελευταίες μέρες για περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακομεταχείρισης μαθητών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπογράφοντες το κείμενο είναι πρώην μαθητές που καλύπτουν ενα χρονικό εύρος 25ετίας. Όπως φαίνεται, λοιπόν, το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής στην πράξη έχει μπει στο Αρσάκειο εδώ και πολλές δεκαετίες.

Αλήθεια, τι έκανε η κυβέρνηση τόσα χρόνια που στο Αρσάκειο γίνονταν σημεία και τέρατα; Εκεί δεν στέλνει κλούβες με ΜΑΤ; Εκεί δεν στήνει αστυνομικά τμήματα; Έχει ευθύνες ο «βούδας» Μπαμπινιώτης για όλα αυτά και αν έχει γιατί μέχρι τώρα οι της κυβέρνησης έπιναν νερό στο όνομα του, μήπως δεν ήξεραν; Πώς γίνεται να μην ήξεραν, όταν περιστατικά τα οποία καταγγέλθηκαν εδώ και καιρό αφορούν και την κόρη του κυρίου Μπαμπινιώτη, η οποία τότε απομακρύνθηκε από τη σχολή μόνο για να την ξαναπροσλάβουν αργότερα. Να υποθέσουμε ότι για όλα αυτά θα πέσει άπλετο φώς και θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο; Αναμένουμε… αν και δεν περιμένουμε και πολλά…

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος (Poexania)

Πηγή: Αμπελοφιλοσοφίες

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: