Γυναικοκτονία στη Δάφνη – Η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στις 11 Ιουλίου, αλλά αδιαφόρησε!

Καμία γυναικοκτονία δεν προκύπτει ως κεραυνός εν αιθρία, χωρίς να δώσει σημάδια έμφυλης-ενδοοικογενειακής βίας. Τι μπορεί να γίνει, όμως, όταν οι αρχές αδιαφορούν για τις καταγγελίες που φτάνουν στα χέρια τους;

Μια καταγγελία γειτόνισσας φέρνει μια νέα διάσταση στην υπόθεση της φρικτής γυναικοκτονίας στη Δάφνη. Μια γυναίκα ισχυρίζεται πως είχε καλέσει πριν λίγες ημέρες την αστυνομία, για να καταγγείλει περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, που ωστόσο δε φάνηκε να συγκινεί ιδιαίτερα τους αστυνομικούς που κατέφτασαν στο σημείο.

Η γειτόνισσα είχε γράψει στον τοίχο της στο Facebook, πριν λίγες βδομάδες.

«Σήμερα βράδυ κάλεσα το 100 για ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό διαμέρισμα που ζει και ανήλικο. Το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να κατέβουν, άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν. Δεν έκανα καταγγελία για πάρτυ. Σας κάλεσα ενώ είχα θορυβηθεί ακόμα και η διαχειρίστρια. Όταν την σφάξει λοιπόν θα ενημερώσω πρώτα κανα κανάλι για να σας φωνάξουν».

Δυστυχώς αποδείχτηκε προφητική και σήμερα πρόσθεσε: “τελικά την σκότωσε, μόνο αυτό έχω να πω…”.

Οι ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ. που φαίνεται να προκύπτουν είναι ασφαλώς μεγάλες. Καμία γυναικοκτονία δεν προκύπτει ως κεραυνός εν αιθρία χωρίς να δώσει από πριν κάποια σημάδια. Το ζήτημα είναι να βρουν το θάρρος τα θύματα ή κάποιος από το κοντινό περιβάλλον τους για να τα καταγγείλει. Τι γίνεται όμως όταν οι αρχές αδιαφορούν στις καταγγελίες που φτάνουν στα χέρια τους;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: