Γιατί να λέμε βίαιο το μεγάλο λαϊκό ποτάμι στους δρόμους και όχι τους ένστολους κάφρους που το χτυπάνε; (VID)

Αν το σχέδιο ήταν να τρομάξουν τους φοιτητές με καταστολή και να τους στείλουν σπίτι τους, κατάφεραν το ακριβώς αντίθετο.

Οι εικόνες που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη είναι ενδεικτικές και δείχνουν πολλά.

Δείχνουν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης γεμάτους νέους, οργή και παλμό. Μα πάνω από όλα δείχνουν την οικτρή αποτυχία του κρατικού σχεδίου καταστολής, που αντί να απογοητεύσει τους φοιτητές, πετυχαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Γιατί… ό,τι και να είναι τα άστρα, στη στολή του αστυνομικού, “εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω”.

Και όποια ιδιότητα και αν έχουν οι κρατικοί τραμπούκοι με στολές (ή με πολιτικά), το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Να τους μισεί όλος ο κόσμος.

Οι φοιτητές έδωσαν στον δρόμο άμεση απάντηση στον αυταρχισμό, στην πολιτική που θέλει τα Πανεπιστήμια τσιφλίκι της Αστυνομίας, ενώ κρατά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες ένα χρόνο τώρα μακριά από τις Σχολές τους.

Όπως είπε και ο Σ. Ζαριανόπουλος -επικεφαλής της ΛΑΣΥ στο Δήμο Θεσσαλονίκης- στην πόλη “δεν υπάρχει Πανεπιστήμιο! Υπάρχει μόνο ένα στρατόπεδο της αστυνομίας, όπως και σε όλο το κέντρο άλλωστε”. Και η κυβέρνηση έχει το εξής βασικό δόγμα: Αφού δεν έχουμε υγεία, δεν έχουμε παιδεία, δεν έχουμε εργασία, δεν έχουμε μισθό, δεν έχουμε κοινωνική ασφάλιση. Ας έχουμε “Νόμο και Τάξη”…

Όσο για τους Πραιτωριανούς του συστήματος, έκαναν αυτό ακριβώς που ξέρουν και έχουν εντολή να κάνουν. Εμπόδισαν τους φοιτητές να γυρίσουν στο Πανεπιστήμιο -που προφανώς τελεί υπό αστυνομική κατάληψη πλέον…

Και χτύπησαν με χημικά την πορεία, με στόχο να την διαλύσουν.

Αλλά το σχέδιό τους απέτυχε παταγωδώς…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: