“Γιατί μας έχετε δεμένους; Κανείς δε σας αντιστέκεται. Το δέσιμο είναι ταπείνωση…” – Ηχητικό ντοκουμέντο από τη σύλληψη του Δ. Ινδαρέ στην ταράτσα του σπιτιού του

Ο σκηνοθέτης δεμένος κι ακινητοποιημένος από τους αστυνομικούς, στην ταράτσα του σπιτιού του, τους απευθύνει τον λόγο: “Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι. Φέρεστε σαν αναρχικοί που καίνε μαγαζιά από καπρίτσιο. Αυτό που κάνετε εσείς είναι χειρότερο”

Θυμάστε την προτροπή του Χρυσοχοΐδη; Όποιος έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν την αστυνομική βία, να τα καταθέσει στον εισαγγελέα. Κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί να προσθέσει στο πακετάκι με τις αποδείξεις και το παρακάτω βίντεο-ηχητικό.

Είναι η στιγμή που ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται δεμένοι και ακινητοποιημένοι στην ταράτσα του σπιτιού τους από τους αστυνομικούς που επιχειρούσαν την εκκένωση της γειτονικής κατάληψης. Αγανακτισμένος -αλλά χωρίς να έχει χάσει την ψυχραιμία του- ο σκηνοθέτης απευθύνεται στους αστυνομικούς.

-Γιατί μας έχετε δεμένους; Κανείς δεν αντιστέκεται. Το δέσιμο είναι ταπείνωση. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος.

Στη συνέχεια μάλιστα, λέει πως συμπεριφέρονται σαν αναρχικοί, που καίνε μαγαζιά από καπρίτσιο και ιδεοληψία και προχωρά στη σύγκριση: αυτό που κάνετε εσείς είναι χειρότερο!

Στη συνέχεια ακούγονται φωνές από τους γείτονες που απευθύνονται πάλι στους αστυνομικούς: “ντροπή σας, έχετε τρελαθεί τελείως;”. Αυτοί όμως μένουν σιωπηλοί και απαντά πάλι ο σκηνοθέτης:

Δεν τους έχουμε βρίσει, δεν τους έχουμε επιτεθεί. Μας έχουν επιτεθεί, μας έχουν δείρει. Μου έχουν σπάσει τα γυαλιά και το ένα ακουστικό βαρηκοΐας έχει εξαφανιστεί. Περνάνε μέσα από το σπίτι μας χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Σαν κλέφτες. Είναι ντροπή!

Στο τέλος ο σκηνοθέτης κάνει λόγο για παραλογισμό και την Ελλάδα που είναι ένας διαρκής εμφύλιος, όπου οι μεν βασανίζουν τους δε, με εναλασσόμενους ρόλους. Είναι φανερό πως η μαρτυρία του δεν έχει αξία ως ιδεολογικό-πολιτικό ντοκουμέντο, αλλά ακριβώς γιατί δείχνει πως η αστυνομική βία μπορεί να στοχοποιήσει τους πάντες, ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους τοποθέτηση. Μπορεί να μπει ακόμα και στα σπίτια των “φιλήσυχων πολιτών”, που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να υπερασπίζονται το οικιακό τους άσυλο…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: