Γιατί έχει τουρκικές πινακίδες

Ένας Χρυσαυγίτης βουλευτής μήνυσε τους διοργανωτές Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού στην Κέρκυρα και τους Τούρκους χορευτές που συμμετείχαν σε αυτό, χορεύοντας με την τουρκική σημαία σε ιστορικά σημεία του νησιού.

Ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Κέρκυρας, Ι. Αϊβατίδης, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των διοργανωτών του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Κέρκυρας, και των Τούρκων καλλιτεχνών που συμμετείχαν σε αυτό, γιατί “προέβησαν σε πράξεις μειοτικές και προκλητικές για το ελληνικό κράτος”. Τη φράση που είναι σε εισαγωγικά, την αντιγράφουμε από τοπικό μέσο ενημέρωσης, και δεν ξέρουμε αν είναι όντως αυτούσια παρμένη από τη μύνυση του Χρυσαυγίτη, αλλά θα κολλούσε να είναι, δεδομένης της προκλητικής και μειωτικής για τη νοημοσύνη ορθογραφίας των περισσότερων νεοναζί.

Το μόνο πιο εξοργιστικό από την ορθογραφία του, είναι το σκεπτικό της μήνυσης, καθώς οι “προκλητικές πράξεις”, όπως χαρακτηρίζονται, είναι οι παραδοσιακοί χοροί που έγιναν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ υπό την τουρκική σημαία, στο Λιστόν και άλλα ιστορικά σημεία της πόλης. Μπορεί τα Επτάνησα  να μη γνώρισαν ποτέ τον τουρκικό ζυγό και να μην έχουν τέτοιες ιστορικές μνήμες, αλλά αυτό δεν πτοεί το φασίστα, που ουσιαστικά μηνύει τους Τούρκους, επειδή είναι Τούρκοι, θυμίζοντας το γνωστό σκετσάκι των ΑΜΑΝ για τις “αθηναϊκές πινακίδες”.

Υστερόγραφο: στην παραπάνω φωτογραφία, βλέπετε την ελληνική σημαία που είχαν βάλει οι οπαδοί της Φενέρ, ομάδας της Κωνσταντινούπολης, για τον Κώστα Σλούκα, που αγωνίζεται με τα χρώματά της. Αλλά τι να ξέρουν οι χούλιγκαν από τέτοια ζητήματα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: