Για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων των νησιών – Δήλωση των εκλεγμένων με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου

Δεν αγνοούμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους πληθυσμούς των νησιών από το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα. Το αντίθετο, γιατί πιστεύουμε ότι οι λαοί εντός και εκτός συνόρων κάθε χώρας πληρώνουν το τίμημα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, επεμβάσεων και πολέμων.

Καταρχάς θέλουμε ως Λαϊκή Συσπείρωση να χαιρετίσουμε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των κατοίκων των νησιών μας για το οξυμένο πρόβλημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Ακόμα μια φορά διεκδίκησαν τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά μας, ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης που εφαρμόζει απαρέγκλιτα την πολιτική της ΕΕ για το θέμα αυτό. 

Εκφράζουμε ωστόσο την ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας για τις δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και ασύλου μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση του με τον περιφερειάρχη και τους Δημάρχους, εφόσον αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι των άλλων συνδυασμών. Δηλώσεις που εμμένουν στην εφαρμογή της αντιδραστικής πολιτικής της ΕΕ, με την οποία είχε συμφωνήσει και υλοποιήσει πριν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προωθώντας τη δημιουργία και κλειστών στρατοπέδων συγκέντρωσης στα νησιά μας.

Καταδικάζουμε τις θέσεις που εξέφρασε ακόμα μια φορά ο κύριος Μουτζούρης  που τρέφουν το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Οι απόψεις του αλλοιώνουν και δυσφημούν τα αιτήματα που χιλιάδες κάτοικοι των νησιών απαίτησαν από την κυβέρνηση. Μηδενίζουν την αλληλεγγύη που έδειξαν και δείχνουν στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων οι κάτοικοι των νησιών μας.

Δεν αγνοούμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους πληθυσμούς των νησιών από το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα. Το αντίθετο, γιατί πιστεύουμε ότι οι λαοί εντός και εκτός συνόρων κάθε χώρας πληρώνουν το τίμημα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, επεμβάσεων και πολέμων. Αλλά το να κατηγορούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ότι ευθύνονται για την κατάσταση που υπάρχει στα νησιά με τα Νοσοκομεία, τα σχολεία, τις συγκοινωνίες, χωρίς να βλέπει ότι για αυτά ευθύνονται οι πολιτικές που εφάρμοσαν στην Ελλάδα, τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι ανακριβές, άδικο και αποπροσανατολιστικό. 

Καλούμε το λαό των νησιών να απαντήσει στην πολιτική της ΕΕ και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης δυναμώνοντας την πάλη του για:

  • Να υπάρξει τώρα απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών.
  • Να κλείσουν τώρα όλα hot spot στα νησιά, να μην ανοίξουν νέα, ούτε κλειστά ούτε ανοικτά.
  • Να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας που θα λειτουργούν με κρατική ευθύνη στην ηπειρωτική χώρα, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα μεταβαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. 
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: