Για την άμεση αποκατάσταση της σύνδεσης των Ψαρών με τη Χίο – Για τη διάθεση ειδικής κάψουλας για μεταφορά ασθενών με covid-19

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπέιρωσης Βορείου Αιγαίου για την άμεση αποκατάσταση της σύνδεσης των Ψαρών με τη Χίο, και τη διάθεση ειδικής κάψουλας για μεταφορά ασθενών με covid-19

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπέιρωσης Βορείου Αιγαίου για την άμεση αποκατάσταση της σύνδεσης των Ψαρών με τη Χίο, και τη διάθεση ειδικής κάψουλας για μεταφορά ασθενών με covid-19.

Επιστολή προς τον κ. Περιφερειάρχη,

Θέμα: ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ  ΑΜΕΣΑ Η ΣΥΝΔΕΣΗ  ΤΗΣ  ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΙΟ.

Κύριε Περιφερειαρχη,

Το  ακριτικό ηρωϊκό νησί των Ψαρών, για μία ακόμα φορά  βρίσκεται απομονωμένο  και αποκομμένο  ακτοπλοϊκά από τη Χίο και την υπόλοιπη Ελλάδα, επειδή  το πλοίο της εταιρείας “Αγία Μαρίνη””, «Ψαρά Γκλόρυ» για επισκευή στο Πέραμα. Δημιουργήθηκε, έτσι, ένα σοβαρό πρόβλημα  για την αντιμετώπιση  των καθημερινών αναγκών των Ψαριανών σε τρόφιμα, φάρμακα, περίθαλψη  στο νοσοκομείο της Χίου κλπ.

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία, που έξυπηρετεί  τη γραμμή Χίο- Ψαρά, υποχρεούται άμεσα να  αντικαταστήσει το πλοίο ( αφού χρηματοδοτείται από το Ελληνικό δημόσιο) για να αποκαταστήσει την σύνδεση του νησιού με Χίο.

Έως τότε, η   ακτοπλοϊκή εταιρεία “BLUE STAR”  που καλύπτει  την άγονη γραμμή  Πειραιά  –  Καβάλα, επίσης  χρηματοδοτούμενη  από το Ελληνικό δημόσιο,  οφείλει να περνά από τα Ψαρά για να εξασφαλίσει  την σύνδεση των κατοίκων με τη Χίο.

Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ  ζητάμε  την άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου  στο Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής  προκειμένου , να μην μείνει  το νησί των Ψαρών, χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση  αυτή τη δύσκολη  χειμερινή περίοδο.

***

Προς αντιπεριφερειάρχη Υγείας 

κοιν: Περιφερειάρχη, περιφερειακούς συμβούλους

ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΨΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ COVID

Αξιότιμοι κύριοι στην τελευταία συνεδρίαση της Ο.Ε. επιτροπής της περιφέρειας Β. Αιγαίου, ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γεώργιος Αμπαζής, έκανε ειδική παρέμβαση, με σκοπό να σας γνωστοποιήσει τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν στη νήσο Θύμαινα με αφορμή τη δυσκολία στη διακομιδή ασθενούς με covid-19, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ίδια τουτη ζωή. 

Έχουν προηγηθεί άλλα δύο παρόμοια περιστατικά, (ενδεχομένως ήδη το γνωρίζετε) τα οποία, λόγω έλλειψης ειδικού χώρου μεταφοράς (ειδική κάψουλα) , οι ασθενείς με κορονοιό καθυστερούν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο του νομού Σάμου, ενω ήδη έχει δημιουργηθεί αντιπαλότητα μεταξύ κατοίκων και ακτοπλόων για την ασφαλή μεταφορά τόσο των ασθενων όσο και εργαζομένων στα μικρά σκάφη της γραμμής…  

Επιπλέο, σύμφωνα με ομολογίες των κατοίκων των Φούρνων κατά την τελευταία επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας στο νησί, το Νοέμβριο του 2020, είχε υποσχεθεί και μάλιστα μετ’ επιτάσεως, πως θα σταλεί στο νησί από την Περιφέρεια, η αναγκαία, ειδική κάψουλα μεταφοράς ασθενών με κορονοιό, καθώς η πανδημία είχε και στα νησιά μας κάνει έντονα τα «χτυπήματά της»…

Υστερα  από δύο χρόνια πανδημίας και με τα κρούσματα του covid-19 να αυξάνονται δραματικά και στα νησιά της περιφέρειας μας, ουδεμία κίνηση, ή νύξη  έχει γίνει ούτε κάν αναφορά, ούτε από τον ίδιο, ούτε από την ‘ιδια την Περιφερειακή Αρχή που εκπροσωπεί, στο έκρρυθμο θέμα που ταλαιπωρεί και αφήνει στο έλεος τους νησιώτες μας….

Κατανοώντας απόλυτα από πλευράς μας το πρόβλημα και ελπίζουμε και από πλευράς σας , πως η ιατρική βοήθεια που παρέχεται στους κατοίκους των  νησιών των Φούρνων και της Θύμαινας, βασίζεται σε δύο αγροτικούς γιατρούς, σε έναν οπλίτη γιατρό και με ιατρεία που διαθέτουν σχεδόν βασικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αλλά και την ανάγκη,  άμεσης προμήθειας στα νησιά αυτά, καθώς και στα άλλα μικρά νησιά της Περιφέρειας (Αη-Στράτη, Οινούσσες και Ψαρά), που δεν έχουν νοσοκομείο, του αναγκαίου προστατευτικού εξοπλισμού και υλικών προστασίας από τον COVID 19.

Σας ρωτάμε και ζητάμε να μας απαντήσετε και εγγράφως :

Σε ποιές, άμεσες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε απευθυνόμενοι παράλληλα και στο υπουργείο υγείας και στην δεύτερη υγειονομική περιφέρεια;

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑ.Σ 

Αγλαία Κυρίτση, Γιώργος Αμπαζής, Σταμάτης Φιλιππής, Στυλιανός Σταμούλος 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: