Για άθλιο επικοινωνιακό παιχνίδι και εμπαιγμό καταγγέλλει Μηταράκη και «πρόθυμους» η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου: Δεν θα βάλουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα

«Το να μετέχουμε όμως σε μια σύσκεψη με τον υπουργό μιας κυβέρνησης που καθημερινά υλοποιεί τα σχέδια τα δικά της και της ΕΕ για τον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας, για τη μετατροπή τους σε φυλακές και τους κατοίκους σε δεσμοφύλακες…θα ήταν πισωγύρισμα για ό,τι έχουμε καταφέρει ως κίνημα σε αυτό το νησί, με τον τιτάνιο αγώνα που κάναμε απέναντι στα κυβερνητικά ΜΑΤ…»

Τα δόλια πολιτικά τεχνάσματα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και διάφοροι πολιτικοί παράγοντες του Τοπικού Συμβουλίου Χαλκειούς, προκειμένου να βρουν συνένοχους στο έγκλημα του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Χίου. Σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει:

«Από μια κυβέρνηση όπως της ΝΔ και έναν υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, που έχουν αναγάγει το ψέμα και την στρεψοδικία σε επικοινωνιακή πολιτική, δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από δολοπλοκίες και στημένα παιχνίδια, με προμετωπίδα διάφορους πολιτικούς παράγοντες του ΤΣ Χαλκειούς σε ρόλο λαγού.

Με την ίδια τακτική όλο το προηγούμενο διάστημα ο ίδιος και η κυβέρνησή του προσπάθησαν να διχάσουν το χιώτικο λαό με το ψευτοδίλημμα: Για να κλείσει η ΒΙΑΛ, προτείνετε άλλη δομή!

Αφού έσπασαν τα μούτρα τους στην καθολική άρνηση του χιώτικου λαού, αφού εισέβαλαν με τα ΜΑΤ και δεν κατάφεραν τίποτε, μετέρχονται σε δόλια πολιτικά τεχνάσματα, βάζοντας τον πρόεδρο του Χαλκειούς, για πολλοστή φορά σε αυτό το ρόλο, να μας καλεί σε σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων διά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και να μας προκύπτει Μηταράκης, που “είδε φως κι ανέβηκε”, κάνοντας χρήση της πονηρής κοινοποίησης του προέδρου του Χαλκειούς.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Δήμου Χίου είχε κάνει δεκτή την πρόσκληση του προέδρου του ΤΣ Χαλκειούς και το είχε κοινοποιήσει στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μετέχει στη συζήτηση για την αποσυμφόρηση και το κλείσιμο της ΒΙΑΛ, για την αντιμετώπιση της πολιτικής της ΝΔ, του υπουργού της και της ΕΕ, που επιθυμούν να εκσυγχρονίσουν και να διευρύνουν τις άθλιες φυλακές της Μόριας και της ΒΙΑΛ.

Το να μετέχουμε όμως σε μια σύσκεψη με τον υπουργό μιας κυβέρνησης που καθημερινά υλοποιεί τα σχέδια τα δικά της και της ΕΕ για τον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας, για τη μετατροπή τους σε φυλακές και τους κατοίκους σε δεσμοφύλακες, που ήδη ενοικιάζει εκτάσεις ή ψάχνει εκτάσεις πέριξ των ΚΥΤ για την επέκτασή τους, μέσα μάλιστα σε συνθήκες κυοφορούμενου ιμπεριαλιστικού πολέμου, άμεσων απειλών από το καθεστώς της Άγκυρας, μέσα σε συνθήκες μιας πανδημίας που μετατρέπει σε υγειονομικές βόμβες τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου ΒΙΑΛ, με άμεσους κινδύνους για τους κατοίκους του νησιού, τους εργαζόμενους στα ΚΥΤ και τον προσφυγικό πληθυσμό, θα ήταν πισωγύρισμα για ό,τι έχουμε καταφέρει ως κίνημα σε αυτό το νησί, με τον τιτάνιο αγώνα που κάναμε απέναντι στα κυβερνητικά ΜΑΤ. Θα βάζαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” ΔΕΝ μετέχει στην συνάντηση και καταγγέλλει όλο αυτό το άθλιο επικοινωνιακό παιχνίδι του υπουργού και των προθύμων του. Πρόκειται για εμπαιγμό και του προέδρου του ΔΣ και των παρατάξεων!

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους να πάρουν θέση πάνω στο πλαίσιο που οι Χιώτες κατέκτησαν και προέβαλαν στα βουνά της Χίου και όχι στα γραφεία των κυβερνητικών μανδαρίνων και των ντόπιων παρατρεχάμενών τους.

  • Άμεση αποσυμφόρηση των ΚΥΤ. Να κλείσουν η ΒΙΑΛ, η Μόρια και όλα τα hot spots των νησιών.
  • Όχι στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που εγκλωβίζει ανθρώπους στα νησιά.
  • Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας και στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ενάντια στο Δουβλίνο και όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ.
  • Σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων που προβλέπει η Συνθήκη της Γενεύης. Σεβασμός των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών σε θέματα Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας. Ειδική μέριμνα και προστασία για τα παιδιά.
  • Να μετακινηθούν τώρα στην ηπειρωτική Ελλάδα υπηρεσίες ασύλου.
  • Καμία εμπλοκή ΜΚΟ στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, αποκλειστική διαχείριση κονδυλίων από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς.
  • Να δοθούν 100% αποζημιώσεις σε όλους όσοι έχουν υποστεί ζημιές γύρω από τα hot spots άμεσα.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Η ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει από την ΕΕ και τον ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους».
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: