Φοίβος Δεληβοριάς: Από χτες είμαστε όλοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι!

Αυτό που έγινε χτες είναι ένα έγκλημα, είναι ήδη ένας βιασμός της πραγματικότητας και των θυμάτων. Ξέρουμε πολύ καλά γιατί επελέγη ο κ. Κούγιας και βγαίνει στα κανάλια. Το κάνει για να φοβηθούν αυτοί που μίλησαν και όσοι προτίθενται να μιλήσουν ή το σκέφτονται. Γιατί βλέπουν την εικόνα της κοινωνίας που εκπροσωπούν ο Κούγιας και ο Λιγνάδης, που φτάνει να πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς μίλησε σήμερα σε πρωινή, ενημερωτική εκπομπή, ήταν χειμαρρώδης, είπε όσα σκεφτόμαστε για το μείζον ζήτημα των ημερών και την άθλια τακτική υπεράσπιση του Λιγνάδη από τον Κούγια. Μίλησε για τη στοχοποίηση των θυμάτων, τη σκόπιμη σύγχυση της ομοφυλοφιλίας με την παιδεραστία, το βιασμό της πραγματικότητας. Και έκλεισε την παρέμβασή του με σφιγμένη γροθιά, λέγοντας ότι από χτες είμαστε όλοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι, κερδίζοντας το αυθόρμητο χειροκρότημα από τους πανελίστες της εκπομπής!

Ακολουθούν τα πιο ζουμερά αποσπάσματα από όσα είπε στον τηλεοπτικό αέρα.

Χτες προσπαθούσα να παρακολουθήσω τηλεόραση και αλλάζοντας κανάλια, έβλεπα σε όλα τον κ. Κούγια. Μιλούσε σε ένα κανάλι, με το που έκανα ζάπινγκ σε άλλο κανάλι, είχε πάει ήδη εκεί. Είναι εκπληκτική η ικανότητά του να κινείται από κανάλι σε κανάλι.

Δε μου κάνουν εντύπωση αυτά που είπε, ούτε το στιλ του, που είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό που μου έκανε εντύπωση και πρέπει να βάλουμε σαν παράμετρο στη συζήτηση είναι το εξής: Αυτά που λέει ο κάθε δικηγόρος είναι αυτά που πιστεύει ο πελάτης του. Αυτά που είπε ο κ. Κούγιας είναι οι απόψεις του κ. Λιγνάδη.

Τι μας είπε λοιπόν χτες; Ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα. Ότι ένας ομοφυλόφιλος ή κάποιος με εξωσυζυγική σχέση είναι αναξιόπιστος. Αν δει μια δολοφονία δηλαδή δεν μπορεί να πάει ως μάρτυρας στο δικαστήριο. Ο κ. Λιγνάδης επιτρέπει να βγαίνει ένας δικηγόρος του και να λέει τέτοια πράγματα.

Επίσης ο δικηγόρος του, δηλαδή ο κ. Λιγνάδης, μπερδεύει την ομοφυλοφιλία, που είναι ελεύθερη ερωτική προτίμηση, με την παιδεραστία, που είναι ειδεχθές και ποινικά κολάσιμο έγκλημα και με τον βιασμό που είναι αποτρόπαιο έγκλημα. Ο κ. Λιγνάδης που κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή και πολλά άλλα αδικήματα, λέει στο Πανελλήνιο όλα αυτά τα πράγματα.

Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ο άνθρωπος που επελέγη από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Θέατρο, να είναι σύμβολο του θεάτρου, έχει αυτές τις απόψεις, πιθανόν να τις δίδασκε και στα παιδιά. Ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα, οι ομοφυλόφιλοι αναξιόπιστοι όπως και όσοι έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει κάνει ο κ. Λιγνάδης ως τώρα, αλλά αυτό που έγινε χτες είναι ένα έγκλημα, είναι ήδη ένας βιασμός και της πραγματικότητας και των θυμάτων και όσων ανθρώπων θέλουν να μιλήσουν.

Ξέρουμε πολύ καλά γιατί επελέγη ο κ. Κούγιας και βγαίνει στα κανάλια. Το κάνει για να φοβηθούν αυτοί που μίλησαν και αυτοί που προτίθενται να μιλήσουν ή το σκέφτονται. Γιατί βλέπουν την εικόνα αυτής της κοινωνίας που εκπροσωπεί ο κ. Κούγιας και ο κ. Λιγνάδης, που φτάνει να πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα.

Κάτι άλλο που είναι σκανδαλώδες είναι ότι ο κ. Λιγνάδης πολιτικοποιεί ο ίδιος την υπόθεσή του. Λέει “είμαι εδώ γιατί υπάρχει σκευρωρία εναντίον της κυβέρνησης και της επένδυσης στο Ελληνικό”. Συνδέει δηλαδή τον εαυτό του με την κυβέρνηση και δεν έχω δει κάποιο κυβερνητικό στέλεχος να διαμαρτυρηθεί για αυτό.

Κάτι άλλο που ήθελα να θίξω είναι η εκνευριστική και κάπως ύποπτη άποψη που ακούω στα κανάλια τις τελευταίες μέρες, ότι το θέατρο βλάπτεται από τις αποκαλύψεις των θυμάτων. Αυτό δεν ισχύει. Το θέατρο βλάπτεται από τη δράση και τις απόψεις ανθρώπων σαν τον κ. Λιγνάδη, που εκφράστηκαν τόσο ανοιχτά πια. Το θέατρο βλάπτεται από αυτές τις απόψεις.

Έρχεται μια καλύτερη μέρα για το θέατρο και για την κοινωνία, αρκεί να μιλήσουμε.Ήθελα πολύ να πω, και εκ μέρους όσων μιλάω αυτές τις μέρες, πως το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας είναι μαζί με όσους θέλουν να μιλήσουν. Είμαστε μαζί, θα είμαστε δίπλα τους, να τους στηρίξουμε, με ενθουσιασμό, αγάπη και μεγάλο σεβασμό σε αυτούς. Από την πρώτη στιγμή, είμαστε στο πλευρό των θυμάτων και όσων θέλουν να μιλήσουν, που κακοποιούνται εδώ και χρόνια και αποφασίζουν ότι η στιγμή να μιλήσουν είναι τώρα.

Μέχρι να τελειώσει αυτή η δίκη, εγώ θα δηλώνω επαγγελματικά ομοφυλόφιλος από εδώ και πέρα, για στήριξη στα θύματα.

(Ακούγονται χειροκροτήματα από το στούντιο)

Είμαστε όλοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι. Άνοιξε και ο ΚΑΔ, μαθαίνω, κολλούνται ένσημα, θα κάνουμε σεμινάρια, θα βολέψουμε πολλά παιδιά στο επάγγελμα. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε.

Παραθέτουμε και το στιγμιότυπο από τη σχετική ανάρτηση που έκανε ο Φοίβος στον τοίχο του.

Ήδη και άλλοι καλλιτέχνες έχουν εκδηλώσει την νέα επαγγελματική τους κλίση

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: