Έτσι συμπεριφέρεται ένας Δήμος όταν οι εργαζόμενοί του απεργούν

Γι’ αυτό δεν προξενεί εντύπωση στο λαό της Πάτρας η στάση της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας.

Η Δημοτική Αρχή Πάτρας με επικεφαλής τη Λαϊκή Συσπείρωση και Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη βρίσκονται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου, στηρίζοντας τα αιτήματα και τους αγώνες τους, και διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Γι’ αυτό δεν προξενεί εντύπωση στο λαό της Πάτρας η στάση της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας. Παραθέτουμε σχετικό δελτίο τύπου της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας:

Από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, παρακαλούνται θερμά οι δημότες να μην αποθέτουν στους κάδους ή γύρω από αυτούς, τα απορρίμματά τους, από σήμερα έως και την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας.

Ειδικά παρακαλούνται οι έμποροι, καταστηματάρχες κ.λπ. να μην βγάζουν χαρτόνια και άλλα εύφλεκτα υλικά κοντά στους κάδους των  απορριμμάτων προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Το προσωπικό ασφαλείας του Δήμου, θα συνεχίσει την αποκομιδή στα ιδρύματα, νοσοκομεία, κλινικές και στις λαϊκές αγορές κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία.  

Η Δημοτική Αρχή Πάτρας δεν αρκείται σε ανακοινώσεις. Συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου, όπως συνέβη και στη συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Ασπράγκαθος, που ήταν παρών εκπροσωπώντας την Δημοτική Αρχή, ανέφερε σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης:

«Οι εργαζόμενοι στους Δήμους, κινητοποιούνται ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης που μεταξύ των  άλλων περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Με τις ιδιωτικοποιήσεις αυτές, αν περάσουν, θα αυξηθούν τα τέλη που πληρώνουν οι δημότες για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό με σκοπό να αυξηθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, που θα αναλάβουν τους τομείς αυτούς. Οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων θα χειροτερέψουν και θα μειωθούν οι αποδοχές τους.

Ο αγώνας αυτός αφορά όλους τους δημότες και η Δημοτική Αρχή είναι στο πλευρό των εργαζομένων».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: