Έσβησε πριν ανθίσει το όνειρο

Ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, προσφυγόπουλο από τη Συρία, έχασε τη ζωή του στον καταυλισμό της Μόριας. Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και γι’ αυτό οι γονείς του ταξίδευαν προς την Ευρώπη, προκειμένου να νοσηλευτεί σε ένα «καλό νοσοκομείο».

Ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, προσφυγόπουλο από τη Συρία, έχασε τη ζωή του στον καταυλισμό της Μόριας. Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και γι’ αυτό οι γονείς του ταξίδευαν προς την Ευρώπη, προκειμένου να νοσηλευτεί σε ένα «καλό νοσοκομείο» . Ίσως και να υπήρχαν σε κάποια χώρα συγγενείς που να το περίμεναν. Όμως, δυστυχώς, δεν πρόλαβε.

Αμέτρητες, όπως και τα θύματα, είναι οι τραγικές ιστορίες των προσφύγων που διαδραματίζονται έξω από τα τείχη που ορθώνουν τα κράτη- μέλη της ΕΕ, στοιβαγμένοι σε εγκαταστάσεις  – στρατόπεδα ανθρώπινων ψυχών, ζώντας με την ελπίδα και κυνηγώντας το όνειρο μιας καλύτερης ζωής.

Μιας ζωής που κομματιάζουν οι βόμβες του «πολιτισμένου» κόσμου και η βαρβαρότητα του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: