Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου: Να σταματήσουν τώρα οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ – Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

ΟΛΟΙ στην εκδήλωση που οργανώνουμε στο Ηράκλειο Κυριακή 23 Μάη στις 6:30μμ  Πάρκο Γεωργιάδη

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΥΡΩΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ

Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό
Να σταματήσουν τώρα οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ

Κυριακή 23 Μάη στις 6:30μμ  Πάρκο Γεωργιάδη

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, μέλος της ΕΕΔΥΕ συνεχίζει τον αγώνα της με σταθερότητα και συνέπεια σε δύσκολους καιρούς, ενάντια στο «ρεύμα». Δεν ξεγελιέται με τις μεταμορφώσεις και φιλειρηνικές διακηρύξεις και δεν πέφτει στην παγίδα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για «ειρηνευτικές επιχειρήσεις», εκστρατείες για αποτροπή «ανθρωπιστικής καταστροφής» κ.λ.π. 

Τα τελευταία χρόνια, οι αρνητικοί ρυθμοί ανάπτυξης, που επιδεινώθηκαν με την πανδημία, μεγαλώνουν τον ανταγωνισμό για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τις αγορές, τις σφαίρες επιρροής, την ενέργεια και τους δρόμους μεταφοράς. Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ισχυρών ανταγωνιζόμενων κρατών και διακρατικών οργανισμών (ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσία – Κίνα) οξύνεται ολοένα και περισσότερο και οδηγεί σε τοπικές, περιφερειακές συρράξεις, ενώ μπορεί να οδηγήσει και σε μια γενικευμένη πολεμική σύγκρουση. 

Στα πλαίσια αυτών των ανταγωνισμών, η Ελλάδα, προσφέρει όλο κα περισσότερες βάσεις και γίνεται έτσι ορμητήριο για τις επιθετικές ενέργειες των ευρωνατοϊκών δυνάμεων ενάντια στους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου (με τη βάση της Σούδας στην Κρήτη να παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο). Τα πολεμικά μας πλοία, αντί να περιπολούν στο Αιγαίο, στέλνονται σε αποστολές στην Αραβική χερσόνησο. Ταυτόχρονα, η ύπαρξη τόσων πολλών βάσεων στη χώρα μας μας καθιστά στόχους αντιποίνων, όπως έχουν δηλώσει οι αντίπαλοι του ΝΑΤΟ. 

Τα τελευταία χρόνια, που κάθε εργαζόμενος δοκιμάζεται καθημερινά από την οικονομική κρίση και την πανδημία, οι κυβερνήσεις μας, αντί να φροντίζουν για τη δημόσια υγεία, την παιδεία και τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, δαπανούν τεράστια ποσά για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, που καμιά σχέση δεν έχουν με την άμυνα της Χώρας μας, ακολουθώντας πιστά τις επιταγές του ΝΑΤΟ. Στο πολιτικό επίπεδο, συμπλέουν όλο και περισσότερο με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, αρνούμενες (ακόμη και στα λόγια) να καταδικάσουν τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. 

Οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις των ευρωνατοϊκών, γίνονται για την ενίσχυση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων των χωρών τους, γίνονται για το χρήμα και την κυριαρχία, γι’ αυτό και είναι ιμπεριαλιστικοί. Από τη συμμετοχή τους σ’ αυτούς δεν έχουμε να ωφεληθούμε σε τίποτα, όπως δείχνει η ιστορία με την Κύπρο και η δημιουργία των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. 

ΟΛΟΙ στην εκδήλωση που οργανώνουμε στο Ηράκλειο Κυριακή 23 Μάη στις 6:30μμ  Πάρκο Γεωργιάδη

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: