Επιτροπή Αγώνα ΕΣΤΑΜΕΔΕ και ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 6η χρονιάτικη εκδήλωση στο κτήμα Αξελού (ΦΩΤΟ)

Την εκδήλωση οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα των μελών της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ που εκτελεί αυτή την περίοδο τη λειτουργία της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ, από τότε που άρπαξαν παράνομα και αντικαταστατικά τη διοίκησή τους οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, με την απροκάλυπτη επέμβαση της κυβέρνησης και ένα δικαστικό πραξικόπημα που είναι σε εξέλιξη. 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 6η χρονιάτικη εκδήλωση στο κτήμα Αξελού με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των 5 τελευταίων χρόνων. Συμμετείχαν για πρώτη φορά γύρω στα 40 άτομα. Και στο τσιμπούσι που ακολούθησε και σηματοδοτεί την αγωνιστική επάνοδο των συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ μετά τις διακοπές, μετείχαν 35 άτομα.

Την εκδήλωση οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα των μελών της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ που εκτελεί αυτή την περίοδο τη λειτουργία της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ, από τότε που άρπαξαν παράνομα και αντικαταστατικά τη διοίκησή τους οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, με την απροκάλυπτη επέμβαση της κυβέρνησης και ένα δικαστικό πραξικόπημα που είναι σε εξέλιξη. 

Στην εκδήλωση καταγγέλθηκε πως επί 60 χρόνια φθειρόταν και καταστρεφόταν το κληροδότημα που είχε αφήσει η χήρα Αξελού στο ΤΣΜΕΔΕ για να γίνει γηροκομείο και θεραπευτήριο για μηχανικούς, και που από μόνη της η δωρεά αρκούσε για την υλοποίηση αυτού του σκοπού της διαθήκης. 

Την πλήρη ευθύνη για το σημερινό ερείπιο στη λεωφόρο Παπαναστασίου και για τις συνεχείς απομειώσεις της αξίας του κάτω οικοπέδου (που θα αποτελούσε τον τροφοδότη της λειτουργίας του γηροκομείου και που σήμερα είναι στο έλεος της αδιαφορίας του κληρονόμου ΕΦΚΑ και βορά των καταπατητών) έχει το ΤΣΜΕΔΕ και οι διορισμένες από την  κυβέρνηση ηγεσίες του, και τώρα ο διοικητής του ΕΦΚΑ, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και ο Υπουργός Εργασίας. 

Στην κώφευση και αδιαφορία, ανοχή και πλάτες που κάνουν οι παραπάνω υπεύθυνοι, προστίθεται και ο Δήμαρχος Πειραιά για την καταπάτηση του σημαντικού δημόσιου περάσματος από τη Λεωφόρο Παπαναστασίου στην Ακτή Δηλαβέρη.

 Στην εκδήλωση καταγγέλθηκε και η απόκρυψη των στοιχείων πιθανών ενεργειών τους που στοχεύουν στο ξεπούλημα του κτήματος, όπως έγινε πριν 4 χρόνια, καθώς και η απόκρυψη των αποφάσεων της Επιτροπής Εκτελεστών της Διαθήκης που, από 2-3 που μας γνωστοποιήθηκαν μέσα στην πενταετία λειτουργίας της, συμβάλλουν στη διαιώνιση του προβλήματος με αμετροεπείς προτάσεις, αντίθετες με το σκοπό της διαθήκης και αδράνεια για τις καταγγελίες καταπάτησης και απομείωσης της αξίας του κάτω κτήματος. 

Τονίσθηκε πως η μόνη λύση για τη αναστροφή αυτής της κατάστασης, είναι να εκτελεστεί η διαθήκη και να πραγματοποιηθεί το γηροκομείο-θεραπευτήριο, με το 1 χιλιοστό των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ που περιείχαν, κατά τη μεταβίβασή τους στον ΕΦΚΑ, και την υποχρέωση εκτέλεσης του σκοπού της διαθήκης.

Διακηρύχθηκε πως θα συνεχιστεί η απαίτηση της κατασκευής του Γηροκομείου- Θεραπευτηρίου στο κληροδότημα ΑΞΕΛΟΥ, που έχουν τόσο ανάγκη, όσοι απόμαχοι συνταξιούχοι ΤΣΜΕΔΕ το χρειαστούν, όταν λείπουν τραγικά αυτού του είδους οι δημόσιες κοινωνικές δομές. 

Πως θα συνεχισθεί η καταγγελία του αίσχους της 60χρονης εγκατάλειψης.

Πως θα συνεχισθεί το κάλεσμα στους συνταξιούχους ΤΣΜΕΔΕ να πυκνώσουν τις γραμμές του κινήματος, να ενταχθούν στη Επιτροπή Αξελού, να νιώθουν οι υπεύθυνοι διαρκώς την ανάσα τους, ώσπου να υποχρεωθούν να εκτελέσουν τη διαθήκη.

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ ο Δημήτρης Κουτζής, που υπενθύμισε τη θετική θέση του ΤΕΕ για να εκτελεστεί η διαθήκη και να γίνει το γηροκομείο- θεραπευτήριο. Ανάφερε την πρόθεση του ΤΕΕ να διορίσει δικηγόρο για να ασχοληθεί με το θέμα της καταπάτησης και απομείωσης της αξίας του κάτω κτήματος, καθώς και με τα άλλα προβλήματα που αφορούν την κληρονομιά. 

Στην εκδήλωση έστειλαν χαιρετισμό ο πρόεδρος των αρχιτεκτόνων Δημήτρης Ξυνομηλάκης και ο πρόεδρος των Πολιτικών Μηχανικών Βασίλης Μπαρδάκης, υπενθυμίζοντας την επίσης θετική θέση που έχουν πάρει ο ΣΑΔΑΣ και ο ΣΠΜΕ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: