Ενώ οι ψεκασμένοι φαντάζονταν “Αφρικανούς αναρχικούς” στο Σύνταγμα, Αφρικανοί πρόσφυγες διαδήλωναν ενάντια στον εγκλωβισμό τους στη Σάμο

Καιρός είναι επιτέλους να ξεσηκωθούν κι οι Αφρικανοί για την παραχάραξη της ιστορίας τους από τα χαλκεία των εθνοπειραγμένων μακεδονομάχων…

Όταν ένα ψεκασμένο κοινό γελά με ρατσιστικά “αστεία” για τα κουνούπια του Νείλου και την αφρικανική σκόνη, δεν είναι δύσκολο να χάψει αμάσητη την ψευδή είδηση για “Αφρικανούς αναρχικούς” και την προβοκάτσια στο Σύνταγμα για να αμαυρώσουν το συλλαλητήριο της Κυριακής, κοκκινίζοντας με μπογιές τα ΜΑΤ.

Τελικά αποδείχτηκε ότι ο σκουρόχρωμος διαδηλωτής είναι από τη Νάουσα και δηλώνει “γνήσιος απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου”. Μακεδονία ξακουστή, του Ανθρακέα η χώρα.  Το θέμα έπαιξε σε αρκετά ΜΜΕ, το ψέμα αποκαλύφθηκε, είναι ζήτημα όμως πόσοι ψεκασμένοι θα το πάρουν υπόψη, αφού ο χρυσός κανόνας είναι να μην αφήνεις ποτέ μια μικρή λεπτομέρεια να σου χαλάει μια ωραία ιστορία.

Ιδού η οργισμένη ανάρτησή του, με την οποία απαντάει σε όσους τον έβγαλαν Αφρικανό…

Μία μέρα μετά, πάνω από 200 Αφρικανοί πρόσφυγες βρέθηκαν όντως στο δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στον εγκλωβισμό τους και τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους στη Σάμο, φωνάζοντας συνθήματα όπως “ελευθερία” κι “ισότητα” και κρατόντας πανό που έγραφαν μεταξύ άλλων: “είμαστε άνθρωποι – χρειαζόμαστε ελευθερία”.

Αντιγράφουμε από το portal του 902.

Νωρίς το πρωί, οι Αφρικανοί πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώθηκαν έξω από το ΚΥΤ Σάμου και από εκεί, με πορεία κατευθύνθηκαν, με τη συνοδεία αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων, στην πλατεία Πυθαγόρα και στην Αστυνομική Διεύθυνση όπου, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Freedom» και «Liberte», διαμαρτύρονταν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στο ΚΥΤ Σάμου, καθώς και για την καθυστέρηση των αρμοδίων υπηρεσιών, προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα έγγραφα και να φύγουν από τη Σάμο.

Κρατούσαν επίσης πλακάτ που ανέγραφαν στα Ελληνικά: «Χρειαζόμαστε ελευθερία. Οι έγκυες γυναίκες, τα παιδιά μας, υποφέρουν σε κακές συνθήκες διαβίωσης. Είμαστε άνθρωποι». Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν και παρέμειναν στην πλατεία Δημαρχείου, ενώ αργότερα αποχώρησαν πηγαίνοντας στο ΚΥΤ Σάμου.

Περιττό να πούμε ότι αυτή η κινητοποίηση πέρασε στα ψιλά, όχι μόνο για τα ακροδεξιά μέσα που αναπαρήγαγαν την “είδηση” για τον “αφρικανό αναρχικό”, αλλά και για τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Υστερόγραφο

Και μετά το τέλος της ανθρωπότητας, από τα βάθη της αρχαιότερης ερήμου θα ακούγεται για πάντα το “Africa” των Toto

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: