Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑΜΕΑ για τη μεταστέγαση του ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου: Τέρμα στα παιχνίδια δήμου και κυβέρνησης! Ο αγώνας η μόνη διέξοδος!

Για χρόνια είναι γνωστή η έλλειψη σύγχρονου κτιρίου για τη στέγαση του ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου. Η όπως-όπως μεταστέγασή του σε άλλο κτίριο είναι δείγμα ανικανότητας, προχειρότητας ή κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν την ανεπάρκεια και τη βαρβαρότητά τους;

Για χρόνια είναι γνωστή η έλλειψη σύγχρονου κτιρίου για τη στέγαση του ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου. Η όπως-όπως μεταστέγασή του σε άλλο κτίριο είναι δείγμα ανικανότητας, προχειρότητας ή κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν την ανεπάρκεια και τη βαρβαρότητά τους;

Το ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου ιδρύθηκε και στεγάστηκε πριν 7 χρόνια στον πρώτο όροφο του 3ου ΕΠΑΛ του δήμου. Κάθε χρόνο έρχονταν όλο και περισσότερα παιδιά και ήταν γνωστό τοις πάσι ότι ο χώρος όχι μόνο ήταν ακατάλληλος αλλά δε θα μπορούσε να καλύψει όλα τα παιδιά λόγω της τεράστιας ανεπάρκειας δευτεροβάθμιων δομών εκπαίδευσης των παιδιών με ειδικές ανάγκες και με σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες.

Μέσα στο καλοκαίρι χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς καμία μελέτη, χωρίς έστω κάποια παρέμβαση πάρθηκε η απόφαση για τη μεταφορά του 14ου γυμνασίου του Περιστερίου στο Μπουρνάζι στο κτίριο που στεγάζεται το 11ο λύκειο και το στρίγμωμα όλων των παιδιών εκεί. Στο κτίριο του 14ου γυμνασίου προβλέπεται σε αυτή την απόφαση η μεταφορά του ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου. Η σχολική χρονιά έχει αρχίσει εδώ και 1 εβδομάδα, το ΕΝΕΕΓΥΛ δε λειτουργεί, ενώ δρομολογούν τη μεταφορά των μισών τάξεων προσωρινά στο κτίριο του 15ου γυμνασίου. Οι γονείς των τριών σχολείων στέκονται στα κάγκελα γιατί απλά αυτή η λύση δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Φοβόμαστε ότι ο δήμος και η κυβέρνηση για να καλύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες για την ανεπάρκεια δημόσιων δομών της ειδικής αγωγής και το άθλιο κτιριακό προχωρούν τυχοδιωκτικά σε αυτή την κίνηση για να εμφανιστούν ότι δήθεν νοιάζονται για την εκπαίδευση των ΑΜΕΑ.

Γονείς μην τσιμπάτε!

Και τα τρία σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας, ποιότητας στην προοπτική ανάπτυξής τους για τα παιδιά μας με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές. Δε θα φαγωθούμε μεταξύ μας για να καλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και του δήμου στο θέμα της σχολικής στέγης και ιδιαίτερα για τα παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες. 

Διαλύουν τρία σχολεία για να μην τους φτιάξουν ένα σύγχρονο που να μπορεί να στεγάσει το ΕΝΕΕΓΥΛ στην ανάπτυξή του. Γιατί ούτε εκεί που θα μεταφερθεί μπορούν να καλυφθούν οι πραγματικές τους ανάγκες, πολύ περισσότερο του χρόνου που αντικειμενικά θα προστεθούν πολύ περισσότερα παιδιά μιας και θα λειτουργήσει καινούργια τάξη με καινούργια τμήματα. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι φέτος πλημμύρισαν με παιδιά της περιοχής τα γύρω ειδικά σχολεία γιατί το ΕΝΕΕΓΥΛ δεν μπορούσε να τα πάρει. Θυμίζουμε ότι το ΕΕΕΕΚ Περιστερίου, ο άλλος τύπος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των ΑΜΕΑ, είναι χρόνια στα χαρτιά, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του. 

Θυμίζουμε ακόμα ότι δύο καινούργια σχολικά συγκροτήματα έχουν δοθεί για άλλη χρήση, ενώ αν υπήρχε ο έγκαιρος προγραμματισμός και τα ανάλογα μέτρα θα μπορούσαν να είχαν διαμορφωθεί για να μπορέσουν να υποδεχτούν το ΕΝΕΕΓΥΛ. Μιλάμε για το παλιό 18ο γυμνάσιο που έχει μπλοκάρει κάποιες αίθουσες για δικιά του χρήση ο δήμος και το κτίριο που στεγάζεται σήμερα κόβοντας σχολείο από την περιοχή η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τέρμα στα παιχνίδια δήμου και κυβέρνησης με τα παιδιά από το ΕΝΕΕΓΥΛ και των παιδιών των άλλων σχολείων.

  • Να βρεθεί τώρα δημόσιο κτίριο που με τις αναγκαίες παρεμβάσεις θα στεγάσει συνολικά το ΕΝΕΕΓΥΛ.
  • Να μπει τέρμα στη μεταφορά του 14ου γυμνασίου στο 11ο λύκειο, μέτρα για την ανάπτυξη και των δύο σχολείων.
  • Άμεση αποπεράτωση του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου. 
  • Πρόγραμμα ανέγερσης νέων ειδικών σχολείων στο Περιστέρι  με βάση τις ανάγκες. Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού, ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και συμβασιούχων.
  • Σύγχρονα επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα με προοπτική ολόπλευρης προετοιμασίας των παιδιών που μπορούν να πάνε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και αυτών που δεν μπορούν, μέσα από σύγχρονα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης. Με ευθύνη του κράτους να εντάσσονται στην παραγωγή.

Γονείς των ΑΜΕΑ καμία εμπιστοσύνη στη δημοτική αρχή και στην κυβέρνηση ότι δήθεν νοιάζονται για τα παιδιά μας. Η πολιτική των περικοπών, των ιδιωτικοποιήσεων, της λογικής κόστους-οφέλους είναι η δική τους πολιτική. Είναι αυτή που κόβει τις θεραπείες από τα παιδιά μας, στερεί το αναγκαίο προσωπικό από τις περιορισμένες δημόσιες δομές που λειτουργούν, στερούν το μέλλον από τα παιδιά μας, μιας και δεν υπάρχει σύγχρονη επαγγελματική εκπαίδευση και καμία μέριμνα του κράτους να βρίσκουν δουλειά. Ακόμα και αυτά τα λίγα ειδικά σχολεία που λειτουργούν σήμερα με το εθνικό σχέδιο για την αναπηρία της κυβέρνησης που στηρίζουν και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου το λέει καθαρά: κλείσιμο των ειδικών σχολείων στο όνομα της συμπερίληψης και της δήθεν ένταξης.

Ο αγώνας η μόνη διέξοδος!

Ζωντανέψτε τους συλλόγους στα ειδικά σχολεία. Ενωνόμαστε όλοι μαζί από όλα τα ειδικά σχολεία και όλες τις κατηγορίες των ΑΜΕΑ δυναμώνοντας τον Ενιαίο σύλλογο. 

Το φετινό δύσκολο χειμώνα που έρχεται μόνο με ενότητα και αγώνα μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε.

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: