Ένα σύνθημα που ενώνει όλες τις γειτονιές: “Κάντε επιτάξεις, για να σωθούν ζωές”

“Με αυταρχισμό και ΜΑΤ δε χτίζεις ανοσία, δώστε λεφτά για την υγεία!” – Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι απαίτησαν μέτρα για τη δημόσια υγεία και διαδήλωσαν ενάντια στην καταστολή και τον ρατσισμό

Αυτό το Σάββατο οι γειτονιές της Αθήνα πήραν ξανά ζωή, με μαζικές κινητοποιήσεις που εστιάζουν σε δύο άξονες: το μέτωπο ενάντια στην καταστολή και τον αγώνα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Στην Κυψέλη, η παρουσία μεταναστών έδωσε μια ιδιαίτερη νότα στην κινητοποίηση, εν όψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού.

Στο Περιστέρι, τον τόνο στην εντυπωσιακή πορεία έδωσαν οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί του Αττικού, καθώς και το πανό των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και Λυκείου: Με αυταρχισμό και ΜΑΤ, δε χτίζεις ανοσία…

Πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε και στο κάλεσμα του ΕΚ Πειραιά και άλλων μαζικών φορέων, στη μαζική πορεία που κινήθηκε από τη Νίκαια στον Κορυδαλλό.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και για αύριο, καθώς και για τις 23 του μήνα έξω από μεγάλα ιδιωτικά κέντρα, που στήνουν τον δικό τους χορό κερδών παίζοντας με τις δικές μας ζωές.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: