«Ένα χρόνο μετά… οι πληγές είναι ανοιχτές»

Ένα χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, που άφησε πίσω της 102 νεκρούς, εκατοντάδες σπίτια καμένα, χιλιάδες ξεσπιτωμένους, κυριολεκτικά …καμένη γη, τα προβλήματα είναι εδώ, άλυτα και επιτακτικά.

Ανακοίνωση για τον ένα χρόνο από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, εξέδωσαν η Ομάδα Γυναικών Ραφήνας – Πικερμίου (μέλος ΟΓΕ) και η Αγωνιστική Ομάδα Γυναικών Ν. Μάκρης – Μαραθώνα (μέλος ΟΓΕ).  Σε αυτή αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, που είναι «το αποτέλεσμα της πολιτικής που διαχρονικά εφαρμόζουν κυβερνήσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις ανάγκες του λαού».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Ένα χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, που άφησε πίσω της 102 νεκρούς, εκατοντάδες σπίτια καμένα, χιλιάδες ξεσπιτωμένους, κυριολεκτικά …καμένη γη, τα προβλήματα είναι εδώ, άλυτα και επιτακτικά. Είναι προβλήματα που κάνουν τη διαβίωση των οικογενειών των εργαζομένων και των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων και των φτωχών αγροτών της περιοχής δύσκολη και βασανιστική.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της πολιτικής που διαχρονικά εφαρμόζουν κυβερνήσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις ανάγκες του λαού. Είναι η αιτία που δεν κατασκευάζονται αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα, δεν δίνονται αποζημιώσεις, δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και πολιτικής προστασίας, που παραδίδονται οι ζωές μας στο έλεος φυσικών και άλλων φαινομένων.

Το παράρτημα του υπουργείου Υποδομών που στήθηκε στην περιοχή μας, υποτίθεται για να βοηθήσει τους πυρόπληκτους, παραμένει μέχρι σήμερα κλειστό. Πρόκειται για τη χαρακτηριστική εικόνα ενός κράτους που παρουσιάζει εγκληματική γύμνια στα έργα υποδομής και τη στελέχωση των οργανισμών και υπηρεσιών που σχετίζονται με τις ανάγκες προστασίας της ζωής του λαού, γιατί θεωρούνται κόστος. Την ίδια στιγμή προσφέρει “γην και ύδωρ” με φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και “ζεστό χρήμα” στους επιχειρηματικούς ομίλους. Γιατί για αυτούς το κράτος είναι αποτελεσματικό και αποφασιστικό.

Συνεχίζουμε την αλληλεγγύη, στηρίζοντας τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας και διεκδικούμε αγωνιστικά όλα όσα μας ανήκουν και μας τα στερούν οι πολιτικές ΕΕ και κυβερνήσεων που ευθύνονται ….για την καμένη ζωή μας

Παλεύουμε για :

– Αποζημίωση των πληγέντων στο 100% της ζημιάς τους, χωρίς όρους και χρονικές προϋποθέσεις

– Στέγαση, καθαριότητα και υγιεινή για όσους δεν μπορούν να μείνουν στην κατοικία τους και επιδότηση ενοικίου σε όσους το χρειάζονται.

– Άμεση υλοποίηση των απαραίτητων αντιπυρικών, αντιπλημμυρικών και αντισεισμικών έργων

– Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλες και όλους

– Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αγωγή και φροντίδα όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας χωρίς τροφεία και αποκλεισμούς.

– Να σταματήσει κάθε σχεδιασμός λειτουργίας του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και να αξιοποιηθεί ο χώρος αυτός για τις ανάγκες των κατοίκων σε πολιτισμό και αθλητισμό.»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: