Εν ψυχρώ επίθεση και όργιο καταστολής στο ΑΠΘ – Εισβολή της αστυνομίας, δεκάδες προσαγωγές, σε κλοιό οι φοιτητές (VID)

Η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές, αποκλείει την προσέλευση σε εργαζόμενους και εκλεγμένους φοιτητές και εξαπολύει εν ψυχρώ επίθεση εναντίον τους, ακόμα και με χημικά!

Οι δυνάμεις καταστολής δεν επιχείρησαν απλώς την εκκένωση της κατάληψης (που είχε ανακοινωθεί ούτως ή άλλως πως θα έληγε σήμερα) αλλά δρουν σαν δυνάμεις Κατοχής. Αποκλείουν τον χώρο, εμποδίζουν εργαζόμενους και εκλεγμένους σε ΔΣ φοιτητές να τον προσεγγίσουν, ενώ συνεχίζουν την επίθεσή τους εναντίον των φοιτητών.

Στα βίντεο που ακολουθούν, βλέπουμε τα ΜΑΤ να επιτίθενται σε φοιτητές που είναι στον χώρο της πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης -δηλαδή απέναντι από την εκκενωμένη Πρυτανεία!

Εξαπολύουν επίθεση την ώρα που μιλάει ένας εκπρόσωπος των φοιτητών, αρχίζουν να τους απωθούν βίαια και να τους χτυπάν εν ψυχρώ στους φοιτητές και στο τέλος κάνουν χρήση χημικών (!) για να τους διαλύσουν, χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό!

Το portal του 902 κάνει λόγο για τουλάχιστον 33 προσαγωγές από τους φοιτητές που βρίσκονταν μες στην κατειλημμένη Πρυτανεία, ενώ ο Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης στο Omnia μεταδίδει πως έγιναν 42 προσαγωγές, ενώ ασφαλίτες με πολιτικά έκαναν την… “επιλογή” των ατόμων που θα προσαχθούν.

Την ίδια ώρα, κάποιοι από τους φοιτητές που ήταν στην κατειλημμένη Πρυτανεία, είναι στο κτίριο της κατειλημμένης ΣΘΕ και βρίσκονται υπό αστυνομικό κλοιό, αποκλεισμένοι από όλες τις πλευρές. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής.

Φοιτητές, φοιτήτριες και αλληλέγγυος κόσμος είμαστε συγκεντρωμένοι στην κατάληψη της ΣΘΕ, η οποία, όπως και η πρυτανεία είναι αποκλεισμένη από πολλούς μπάτσους. Επίσης ειναι αποκλεισμένες η Εγνατία και η Εθνικής Αμύνης. Περιμένουμε εδώ μέχρι να αποχωρήσουν οι δυνάμεις των μπάτσων και καλούμε τον κόσμο να στηρίξει με τη φυσική του παρουσία την κατάληψη της ΣΘΕ. Παράλληλα υπάρχει κάλεσμα στην κατάληψη της Θεάτρου.

Η ΠΟ ΑΕΙ της ΚΝΕ εξέδωσε ανακοίνωση καταγγελίας για το όργιο καταστολής, τονίζοντας πως οι φοιτητές δε θα αφήσουν τις σχολές τους να γίνουν στρατόπεδα.

«Καταγγέλλουμε την νέα περικύκλωση του ΑΠΘ από μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων και την εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας που πραγματοποιείται από φοιτητικούς συλλόγους.

Η εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων και η παρουσία τους σε κάθε είσοδο του ΑΠΘ είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα.

Ούτε να το σκέφτονται πως οι φοιτητές θα αφήσουν τις σχολές να μετατραπούν σε στρατόπεδα.

Η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά στα πανεπιστήμια! Τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές και στις ανάγκες τους.

Οι φοιτητές έχουν δίκαια αιτήματα, παλεύουν για μόρφωση και υγεία, για ανοίξουν τώρα οι σχολές τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για να να μείνει στα χαρτιά ο νέος νόμος – έκτρωμα Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.

Η κυβέρνηση επενδύει στην καταστολή και στην τρομοκρατία για να σπείρει την υποταγή απέναντι στην πολιτική τους που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ζωές των φοιτητών.

Ήδη όμως μέσα από τις κινητοποιήσεις τους έχουν κάνει ξεκάθαρο: Η καταστολή όχι μόνο δεν τους τρομάζει, ίσα-ίσα που δυναμώνει τον αγώνα μας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: