Εμπρηστές κατά παραγγελία με συμβόλαιο; – Τρεις συλλήψεις για τον εμπρησμό σε δομή για πρόσφυγες στη Λέσβο

Δύο από τους δράστες μετέβησαν στο νησί επί τούτου, για να πάρουν μέρος στον εμπρησμό. Το ζητούμενο είναι να αποκαλυφθεί ποιος ήταν ο εντολέας τους.

Στις 7 Μαρτίου η δομή One Hpapy Family του Ελβετικού Σταυρού στο Καρά Τεπέ της Λέσβου παραδόθηκε στις φλόγες. Όλες οι ενδείξεις οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για εμπρησμό από αγνώστους που έβαλαν στο στόχαστρο μια δομή εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι έρευνες της αστυνομίας και τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από κάμερες ασφαλείας γειτονικών κτιρίων έδωσαν αποτέλεσμα και οδήγησαν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη τριών ατόμων -ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής ενός ακόμα ατόμου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς Παλαιστινιακής καταγωγής. Ένας εξ αυτών είχε στην κατοχή του ελληνικό διαβατήριο και ήταν κάτοικος Μυτιλήνης, ενώ οι άλλοι δύο μετέβησαν στο νησί, με αποκλειστικό τους σκοπό να πάρουν μέρος στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Σχετικά με την υπόθεση, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία που παραδόθηκε στον εισαγγελέα, ενώ αναμένονται με ενδιαφέρον νέα στοιχεία, καθώς είναι μάλλον απίθανο οι δράστες να είχαν προσωπικά κίνητρα για τη συγκεκριμένη ενέργεια. Με άλλα λόγια, η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι εκτελούσαν “συμβόλαιο εμπρησμού”, κατόπιν παραγγελίας από κάποιον τρίτο, που τους πλήρωσε. Κατά συνέπεια, το ζητούμενο είναι η αποκάλυψη της ταυτότητας των εντολέων τους, που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: