Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο “Ελληνάρας” που χτύπησε μετανάστη εργάτη στη Μυτιλήνη

Στις κατηγορίες που αποδίδει στο δράστη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης δεν περιλαμβάνεται καν το κίνητρο της ρατσιστικής βίας!

Κάτι σάπιο υπάρχει στο δικαστικό σύστημα στη χώρα μας -και όχι μόνο. Και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με την έννοια της δικαιοσύνης και την ισονομία, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύθους σε μια ταξική κοινωνία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει στο προφίλ του ο δημοσιογράφος Θράσος Αβραάμ, ο ρατσιστής που επιτέθηκε με λοστό στο 45χρονο μετανάστη εργάτη στη Μυτιλήνη (γιατί του υπέδειξε να μην παρκάρει στη θέση στάθμευσης για ΑμεΑ), αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους! Ποιοι είναι αυτοί οι όροι; Να μη φύγει στο εξωτερικό και να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα…

Το χειρότερο από όλα είναι πως στις κατηγορίες που αποδίδει στο δράστη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης δεν περιλαμβάνεται καν το κίνητρο της ρατσιστικής βίας! Λες και πρόκειται δηλαδή για μια απλή, καθημερινή διένεξη, άσχετη με την καταγωγή του θύματος από το Μπαγκλαντές, και από τα συνεχή κρούσματα ρατσισμού στο νησί το τελευταίο διάστημα (επίθεση εν είδει πογκρόμ στην κεντρική πλατεία της Μυτιλήνης από “αγανακτισμένους πολίτες”, δημιουργία παραλίας μόνο για Έλληνες, επίθεση σε μικρό κοριτσάκι γιατί φορούσε μαντίλα κοκ).

Κατά σύμπτωση, η απόφαση αυτή έρχεται την ίδια μέρα που αφέθηκαν ελεύθεροι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του Ζακ Κωστόπουλου και τη δολοφονία του -αυτοί όμως χωρίς καν περιοριστικούς όρους. Το μήνυμα είναι απλό και σαφές. Δράστε ελεύθερα, ασύδοτα κι ατιμώρητα, αρκεί να στοχεύσετε τους αδύναμους: τον εργάτη, το μετανάστη, όσους έχουν διαφορετικό χρώμα επιδερμίδας και διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις, κοκ. Ύποπτοι και επικίνδυνοι, είναι μόνο όσοι αντιδρούν σε αυτές τις επιθέσεις και την αδικία…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: