-Είμαι δικηγόρος!- Στα αρχ… μου τι είσαι… – Η μαρτυρία του δικηγόρου στον οποίο επιτέθηκαν τα ΜΑΤ

-Είμαι δικηγόρος και με χτυπάτε; – Διώξε τον μ…κα!
Το δόγμα “νόμος και τάξη” δεν ανέχεται αυτόπτες μάρτυρες, πόσο μάλλον όταν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και μένουν να υπερασπιστούν τους άλλους.

Κάποιος άλλος στη θέση του μπορεί να είχε τρομάξει και να είχε λουφάξει. Άλλοι μπορεί να επικροτούσαν κιόλας, σαν έντιμοι κυρ-Παντελήδες. Αλλά ο Βασίλης Αρχιμανδρίτης, ο δικηγόρος στον οποίο επιτέθηκαν χυδαία τα ΜΑΤ, δεν είχε αυτή την επιλογή. Βρισκόταν κοντά στο δικηγορικό του γραφείο και βρέθηκε αυτόπτης μάρτυρας στην απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση των ένστολων χούλιγκαν εναντίον των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν ενάντια στην υποχρεωτική λήψη γενετικού υλικού.

Η μαρτυρία του είναι αποκαλυπτική για τον ευφημισμό “κράτος δικαίου” στη χώρα μας -και όχι μόνο.

Ακριβώς μπροστά μου, κυριολεκτικά, χωρίς καμία αφορμή και αιτία, ένας ΜΑΤατζής ρίχνει μια φυσουνιά δακρυγόνο και άλλος ένας πετάει δακρυγόνο στους διαδηλωτές. Κατευθείαν τα υπόλοιπα ΜΑΤ τους κυνηγάνε και αρχίζουν τα γκλομπ. Ένας αναρχικός, τότε, ανοίγει έναν πυροσβεστήρα. Τέσσερις-πέντε πέφτουν κάτω και τους πιάνουν τα ΜΑΤ. Μπροστά μου ένας άνδρας των ΜΑΤ πατάει το λαιμό ενός πεσμένου στο έδαφος, διαδηλωτή, του λέω να σταματήσει να το κάνει και τότε ο επικεφαλής των ΜΑΤ μου ρίχνει μπουνιά στη μούρη!».

Όταν δήλωσε τη δικηγορική του ιδιότητα κέρδισε αμέσως την προσοχή των αστυνομικών και ένας από αυτούς του απάντησε: “Στ’ αρχ… μου τι είσαι”, ενώ ο επικεφαλής της δύναμης έδωσε στους άνδρες του την κατάλληλ εντολή: “Διώξτε τον μ…κα”, για να ακολουθήσει ένα χτύπημα με ασπίδα, ως κερασάκι στην τούρτα.

Την ίδια στιγμή, ένα άλλο μπουμπούκι των ΜΑΤ έσπαγε την τζαμαρία φωτοτυπικού μαγαζιού, για να κάνει τσαμπουκά στους διαδηλωτές που είχαν βρει καταφύγιο εντός του καταστήματος.

Ο ίδιος σημειώνει στον προσωπικό του τοίχο πόσο διαφέρει η πραγματική ζωή από την εικόνα που μεταδίδουν τα ΜΜΕ, αντιγράφοντας τις διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς να λένε λέξη για την προκλητική στάση των ΜΑΤ που καθύβριζαν αισχρά και χτυπούσαν τους περαστικούς. Αλλά πότε είχαν σχέση με την αλήθεια για να την πούνε τώρα;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: