ΕΔΥΕΘ: Τιμάμε την 1η Μάη! Δυναμώνουμε τον αγώνα για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της Ελλάδας!

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη και τους φίλους της ΕΔΥΕΘ και των Τοπικών Επιτροπών Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή, 1 Μάη 2022 στις 11πμ, στο Αγ. Βενιζέλου.

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη και τους φίλους της ΕΔΥΕΘ και των Τοπικών Επιτροπών Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή, 1 Μάη 2022 στις 11πμ, στο Αγ. Βενιζέλου.

Η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση να αποτελέσει σταθμό στην κλιμάκωση της πάλης για την καταδίκη της επικίνδυνης πολιτικής της κυβέρνησης και των άλλων ευρωατλαντικών κομμάτων. Πρόκειται για μια πολιτική εχθρική προς τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού. Έχει στον πυρήνα της την, με κάθε τρόπο, προώθηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων. Θυσιάζει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Είναι πολιτική, που οδηγεί στην εξαθλίωση και στην ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια του λαού, στη λεηλασία του εισοδήματός του, στις συνεχείς ανατιμήσεις και στο βάθεμα της ενεργειακής φτώχειας.

Την ίδια ώρα δισεκατομμύρια ευρώ δαπανώνται για εξοπλισμούς, που καμιά σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας. Αντίθετα, εξυπηρετούν τα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη θέση, μεταξύ των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, στις εξοπλιστικές δαπάνες ως προς το ΑΕΠ της χώρας.

Είναι πολιτική επικίνδυνη, στρώνει το δρόμο για συμμετοχή στα πολεμικά σφαγεία, βαθαίνει την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Μετατρέπει της χώρα σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων, απαντητικών χτυπημάτων αντίπαλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, μέσω των αμερικανονατοϊκών βάσεων και της νέας Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, μέσω της αποστολής πολεμικού υλικού και ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε δεκάδες αποστολές στο εξωτερικό.

Η πάλη για το εισόδημα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για δουλειά με δικαιώματα, για ασφάλιση, για πρόσβαση στην υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό, είναι άρρηκτα δεμένη με την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. 

Αλληλεγγύη στην πάλη της εργατικής τάξης και των λαών όλου του κόσμου! 

Σήμερα, που η ιστορία επαναλαμβάνεται στην Ουκρανία με τα ίδια πάντα θύματα, τους λαούς, απαιτείται η καθημερινή μας κινητοποίηση, η μαζική έκφραση της αντίθεσης του λαού μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! 

Κάθε εκδήλωση του λαού και του κινήματος να γίνουν βήμα έκφρασης αυτής της αντίθεσης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: