Δύο χρόνια απονεκρωμένη και στα χαρτιά η λειτουργία των Δημοτικών Κοινοτήτων Περιστερίου

Αυτός ο τρόπος λειτουργίας προσβάλει τις στοιχειώδεις διαδικασίες και υποτιμά το ρόλο των διαμερισματικών συμβούλων. Ακόμα περισσότερο προσβάλει τους κατοίκους του Περιστερίου και προσπαθεί να φιμώσει  κάθε  φωνή που υψώνεται απέναντι στη Διοίκηση με σκοπό να κουκουλώνονται  τα τεράστια προβλήματα ο Περιστεριώτικος λαός, και η ευθύνη της   εδώ και 20 χρόνια. 

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου – Δύο χρόνια απονεκρωμένη και στα χαρτιά η λειτουργία των Δημοτικών Κοινοτήτων Περιστερίου

Αξιοποιώντας τα μέτρα προστασία για τον κορονοϊό εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν πραγματοποιηθεί δια ζώσης συμβούλια Δημοτικών Κοινοτήτων (Διαμερισματικά Συμβούλια) στο δήμο Περιστερίου.  

 Η διοίκηση Παχατουρίδη επιλέγει την δια περιφοράς ψηφοφορία στέλνοντας με email τα θέματα κάποιες μέρες πριν και ανοίγοντας ένα παράθυρο δύο ωρών για να ψηφίσουν οι διαμερισματικοί σύμβουλοι είτε παίρνοντας τηλέφωνο (!!!) είτε με email (!!!)

  • Η θεματολογία τους και η συζήτηση περιορίζεται στη λήψη αποφάσεων  για την λειτουργία καταστημάτων και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Κανένα άλλο πρόβλημα των γειτονιών του Περιστερίου δεν τους απασχολεί.  
  • Ακόμα και στις συνεδριάσεις χρόνια τώρα δεν υπάρχει καν πρόβλεψη για την τήρηση πρακτικών, με την δικαιολογία «ότι δεν είναι υποχρεωτικό».
  • Οι συνεδριάσεις γίνονται μακριά από το λαό της περιοχής,  μην επιτρέποντας σε κανέναν να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση, να παρέμβει, να εκθέσει προβληματισμό για κάποιο πρόβλημα των κατοίκων.   
  • Το ωράριο που επιλέγεται να γίνει η υποτιθέμενη συνεδρίαση είναι πάντα ένα δίωρο πρωινή ώρα καθημερινής, ώρα δηλαδή που οι περισσότεροι σύμβουλοι εργάζονται.

Ο τρόπος που γίνονται τα συμβούλια απαγορεύει κάθε είδους συζήτηση ή έκφραση γνώμης. Ακόμα και η διαδικασία να εκφράσει κάποιος σύμβουλος μία απορία του επί της εισήγησης και να πάρει απαντήσεις είναι ανέφικτη. 

Αυτός ο τρόπος λειτουργίας προσβάλει τις στοιχειώδεις διαδικασίες και υποτιμά το ρόλο των διαμερισματικών συμβούλων. Ακόμα περισσότερο προσβάλει τους κατοίκους του Περιστερίου και προσπαθεί να φιμώσει  κάθε  φωνή που υψώνεται απέναντι στη Διοίκηση με σκοπό να κουκουλώνονται  τα τεράστια προβλήματα που βιώνει ο Περιστεριώτικος λαός  και η ευθύνη της   εδώ και 20 χρόνια. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΑΜΕΣΑ.

Οι Σύμβουλοι των Δημοτικών Κοινοτήτων

Γιάννης Ανδρέου (1η δημ.κοινότητα)

Ανθούλα Γιαννακοπούλου (2η δημ.κοινότητα)

Γιώτα Κολοβού (3η δημ. κοινότητα)

Βασίλης Αραπάκης (4η δημ. κοινότητα)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: