Δίωξη σε εργαζόμενη επειδή ενημέρωσε το λαό της Καλαμάτας για την αναστολή λειτουργίας του Βρεφονηπιακού σταθμού του ΟΑΕΔ

Στο πλευρό της προέδρου του Συλλόγου Γυναικών και εργαζόμενης στο Βρεφονηπιακό σταθμό στέκεται το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Την πειθαρχική δίωξη εναντίον της προέδρου του Συλλόγου Γυναικών και εργαζόμενης στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΟΑΕΔ Καλαμάτας, Αγγελικής Ρηγανάκου, από τη διοίκηση του Οργανισμού, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας. Παράλληλα, απαιτεί από την κυβέρνηση που έχει και την πολιτική ευθύνη «να σταματήσει εδώ και τώρα την δίωξη. Η καταστολή και το κλίμα τρομοκρατίας δεν θα περάσουν» και από την διοίκηση του ΟΑΕΔ «να ασχοληθεί με την σοβαρά προβλήματα του βρεφονηπιακού σταθμού και όχι να ασχολείται με την δίωξη της εργαζόμενης γιατί έκανε το αυτονόητο».

«Το Σωματείο μας συνυπογράφει το άρθρο της συναδέλφισσας που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, και ενημέρωνε το λαό της πόλης για την πρόθεση της διοίκησης του ΟΑΕΔ να προχωρήσει σε “αναστολή λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού” για την νέα χρονιά με σκοπό να πραγματοποιηθούν οικοδομικές εργασίες» αναφέρει και συμπληρώνει πως «χρόνια τώρα, εργαζόμενοι γονείς έχουν προχωρήσει σε διαβήματα και σε καταγγελίες. Καμία κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΑΕΔ δεν ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματα του παιδικού σταθμού. Οι όποιες διορθωτικές παρεμβάσεις και η υποστελέχωση δεν εξασφαλίζουν την συνέχεια της λειτουργίας του σταθμού».

Καταλήγοντας επισημαίνει πως «συνυπογράφουμε το άρθρο της εργαζόμενης και καλούμε τους γονείς και το λαό της πόλης να παλέψουμε μαζί ώστε:

  • Να δοθεί προσωρινή λύση ώστε ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Καλαμάτας να λειτουργήσει την νέα χρονιά κανονικά, μέχρι να γίνουν όλες οι απαραίτητες κτιριακές αναβαθμίσεις.
  • Να φτιαχτεί σύγχρονο κτίριο για τον βρεφονηπιακό Σταθμό που να εξασφαλίζει την ασφάλεια παιδιών και εργαζομένων
  • Να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό με μόνιμες σχέσεις εργασίας, ώστε ο παιδικός να λειτουργεί στο 100% των δυνατοτήτων.
  • Καμιά οικογένεια να μην στερηθεί το δικαίωμα σε βρεφικό και παιδικό σταθμό. Η προσχολική αγωγή ΔΕΝ είναι πολυτέλεια.
  • Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις και συνθήκες των εργαζομένων στον ΒΝΣ Καλαμάτας»

Από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: