Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας στο πλευρό των παρατασιούχων εργαζόμενων

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι στηρίζει το δίκαιο αίτημά τους να μην απολυθούν, τονίζοντας το αναφαίρετο δικαίωμα στη δουλειά. Ανέφερε ότι εργάζονται σε κρίσιμες δημοτικές υπηρεσίες και καλύπτουν κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού, στηρίζοντας το αίτημά τους για μονιμοποίηση.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας, παραβρέθηκαν σήμερα Τρίτη 8 Μάη, στην κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο των εργαζομένων με σύμβαση ορισμένου χρόνου 8 μηνών στην Καθαριότητα, στον Ηλεκτροφωτισμό και στα Κοιμητήρια. Στην συνέχεια οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κατάληψη στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Πρόκειται για τους παρατασιούχους που η κυβέρνηση Συριζα-Ανελ είχε δεσμευτεί ότι θα προσληφθούν με μοριοδότηση στους Δήμους που εργάζονται, με την πρόσφατη προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Όμως από τους 63 παρατασιούχους που εργάζονται στον Δήμο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του ΑΣΕ μόνον οι 11 προσλαμβάνονται στο Δήμο Πατρέων και οι υπόλοιποι απολύονται!

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν στον Δήμο στις 28 Δεκέμβρη 2015 με κριτήρια ΑΣΕΠ ως συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών, γιατί τα μνημόνια και η πολιτική των αστικών κυβερνήσεων απαγορεύουν τις μόνιμες προσλήψεις.

Συνεχίζουν μέχρι σήμερα να εργάζονται με τρεις παρατάσεις των συμβάσεών τους με προσωρινή διαταγή από τα δικαστήρια, ενώ αύριο εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει.

Ο Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι στηρίζει το δίκαιο αίτημά τους να μην απολυθούν, τονίζοντας το αναφαίρετο δικαίωμα στη δουλειά. Ανέφερε ότι εργάζονται σε κρίσιμες δημοτικές υπηρεσίες και καλύπτουν κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού, στηρίζοντας το αίτημά τους για μονιμοποίηση.

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με τις αποφάσεις του 14/12/2016, 27/1/2017, 5/7/2017, προειδοποιούσε για τα αδιέξοδα που θα προκαλέσει η πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και διεκδικούσε την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – παρατασιούχων.

Η Δημοτική Αρχή έχει στηρίξει τους απεργιακούς αγώνες τους για σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας των συνδικάτων και εργαζομένων στους Δήμους, από κοινού με τους Δημάρχους Ικαρίας, Καισαριανής, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 3 Απρίλη 2017.

Στις 19 Ιούνη 2017, οι Δήμαρχοι της Αχαΐας, αλλά και άλλων Δήμων της χώρας, με κοινή παρέμβαση στο αρμόδιο Υπουργείο, απαίτησαν άμεση νομοθετική ρύθμιση και επίλυση του θέματος,

Η Δημοτική Αρχή, με παρεμβάσεις στα συνέδρια της ΚΕΔΕ, ανέδειξε το κυρίαρχο αίτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων – παρατασιούχων ενώ στήριξε με την παρουσία του Δημάρχου και με την κατάθεσή του στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών στις 29 Μάρτη 2018, τις θέσεις τους,

Σε όλες τις κινητοποιήσεις διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου, σταθερή δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: