Δημοτική Αρχή Ικαρίας: Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης και του αγώνα – Όλοι στις κινητοποιήσεις της 14 Δεκέμβρη

Ο Δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος θα συμμετέχει μαζί με τους εκλεγμένους δημοτικούς, και τοπικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Ε.Κ.Σ και τα Σωματεία Εργαζομένων και Συνταξιούχων, οι Οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων της Ικαρίας, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Ευδηλου.

Σχετικά με τις σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των συνταξιούχων, που κινητοποιούνται στις 14.12.17  ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος έκανε την ακόλουθη δήλωση.   

   Η Δημοτική Αρχή στηρίζει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις των  εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των συνταξιούχων, και συνολικά όσων κινητοποιούνται, ενάντια στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού που υλοποιούνται μέσα από τον προϋπολογισμό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση στη βουλή.  

 Η Κυβέρνηση, για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της, προσπαθεί να «ρίξει στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων, ανακοινώνοντας μέρισμα 700.000.000 ευρώ, τη στιγμή που έχει αποφασίσει και υλοποιεί με το τρίτο και τέταρτο μνημόνιο μέτρα 17 δις ευρώ. Ήδη, πέρα από τα μέτρα του   προϋπολογισμού για το 2018 (κατάργηση ΕΚΑΣ, αύξηση ΦΠΑ στα νησιά, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών , περικοπή κοινωνικών επιδομάτων κτλ) έχει ψηφίσει με τον Ν.4442/2017 (τέταρτο μνημόνιο) τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545 ευρώ στα 5.681 ευρώ , που συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως και με τον Ν.4387/2016 περικόπτει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μέχρι και 40% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.

Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης και του αγώνα γιατί τα  μέτρα  μας αφορούν  όλους.

   Απαντάμε στην βάναυση αντιλαϊκή πολιτική και στο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης».  Μιας «δίκαιης ανάπτυξης» που έχει φθηνούς και ευέλικτους εργάτες, χωρίς δικαιώματα, άνεργους ή και με δουλειά αλλά με όρους γαλέρας. Φτωχό λαό από τη φοροληστεία, τα σκληρά χαράτσια, τη συνεχή καταλήστευση εργατικών-ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, το πετσόκομμα των συντάξεων, των μισθών και των κοινωνικών δαπανών.  

Που ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία. Που δίνει ψίχουλα στους εξαθλιωμένους με το κοινωνικό μέρισμα και «μπαξίσι» στους τοκογλύφους και τους τραπεζίτες, τα σπίτια και το εισόδημα του λαού. Που κάνει τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, τα νέα παιδιά, να μεταναστεύουν για ένα μεροκάματο.

Για τη «δίκαιη ανάπτυξη» ψηφίζουν τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης και το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 που προβλέπουν ακόμα χειρότερα μέτρα και ένταση της εκμετάλλευσης.

 Ο Δήμαρχος Ικαρίας και η Δημοτική Αρχή καλούν το λαό των νησιών μας  να αντισταθεί οργανωμένα και με την μαζική του κινητοποίηση να δώσει συνέχεια και στην διεκδίκηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας, αίτημα που συμπεριλαμβάνεται στις διεκδικήσεις του ΕΚΣ και του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ.

 Ο Δήμαρχος θα συμμετέχει μαζί με τους εκλεγμένους δημοτικούς, και τοπικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  στην Απεργιακή συγκέντρωση  που διοργανώνει το Ε.Κ.Σ και τα Σωματεία Εργαζομένων και Συνταξιούχων, οι Οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων  της Ικαρίας, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Ευδηλου.  

Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη σ’ ένα άδικο σύστημα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: