Δήμος Πατρέων: «Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά»

Ο Δήμος Πατρέων, δεν θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιούνται αύριο, 5 Σεπτέμβρη.

Ο Δήμος Πατρέων δεν θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιούνται την Τρίτη 5 του Σεπτέμβρη στην μίνι περιμετρική.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων “η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διαφημίζει τα έργα και τις χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια προσπάθεια εξωραϊσμού της.

Αυτή τη φορά, κάτω από το φως της πανσελήνου, προβάλει την μίνι περιμετρική, ένα έργο αναγκαίο για το λαό γιατί εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησής του, του οποίου όμως η κατασκευή καθυστερεί επί δεκαετίες.

Την ίδια στιγμή, κρύβεται επιμελώς στη σκιά του φεγγαριού, ότι το «μάρμαρο» της χρηματοδότησης των έργων, το πληρώνουν οι λαοί των χωρών της Ε.Ε., με βαριά φοροληστεία και σκληρή εκμετάλλευση.

Και αυτό που τελικά επιστρέφεται σε αναγκαία έργα, αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό.

Επιμελώς επίσης αποκρύπτουν ότι το κριτήριο των επιλέξιμων έργων και των χρηματοδοτήσεων, από τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά προγράμματα, είναι η εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Γι’ αυτό λοιπόν έργα που εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, όπως αυτά της αντισεισμικής και της αντιπλημμυρικής προστασίας, δεν είναι επιλέξιμα και δεν χρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα.”

Και η ανακοίνωση του Δήμου καταλήγει: “Εδώ, όπως πολύ σωστά λέει και ο λαός μας: «Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά».”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: