Δήμος Πατρέων: Την Κυριακή του Πάσχα ψήνουμε αρνί στη σούβλα και διασκεδάζουμε!

Ο Δήμος Πατρέων οργανώνει πασχαλινό τραπέζι-γλέντι την Κυριακή του Πάσχα, στις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα στα Ζαρουχλέικα (Μιλήτου 5), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσες και όσους δυσκολεύονται, να αισθανθούν καλά και να διασκεδάσουν.

Ο Δήμος Πατρέων οργανώνει πασχαλινό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα, στο Λαϊκό Στέκι στις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα στα Ζαρουχλέικα (Μιλήτου 5), και για το λόγο αυτό η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, παραχώρησε στον ίδιο χώρο συνέντευξη τύπου.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε τα εξής μεταξύ άλλων:

Χαιρόμαστε γιατί βρισκόμαστε σε μια λαϊκή γειτονιά της πόλης μας και σ αυτή τη γειτονιά, με βάση την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, θα κάνουμε ένα γλέντι το Πάσχα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσες και όσους συμπολίτες μας δυσκολεύονται, και ξέρουμε ότι δεν είναι λίγοι στην πόλη μας, να έρθουν εδώ, να αισθανθούν καλά, να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Δήμος Πατρέων: Την Κυριακή του Πάσχα ψήνουμε αρνί στη σούβλα και διασκεδάζουμε!

Δήμος Πατρέων: Την Κυριακή του Πάσχα ψήνουμε αρνί στη σούβλα και διασκεδάζουμε!

Στην περιοχή που είμαστε, σε συνεργασία του Δήμου με το Δημοτικό Διαμέρισμα και όχι μόνο, καθημερινά σιτίζονται περίπου 150 οικογένειες. Πρόκειται για οικογένειες που εξ ορισμού δεν έχουν τα απαραίτητα για να αντιμετωπίσουν τα προς το ζην και δεν μας εκπλήσσει αυτό. Είναι «λογικό και επόμενο», με βάση την πολιτική που ασκείται διαχρονικά και που έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα και αφορά το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων να βλέπεις τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.

Πρόσφατα, στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε, και όχι τυχαία, σ αυτή την περιοχή της Πάτρας, στα Ζαρουχλέικα, ένα λαϊκό στέκι και εστιατόριο.

Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει από την μεριά των υπηρεσιών του Δήμου και όχι μόνο. Είναι πολλοί  οι εθελοντές, που έχουν εργαστεί για να στηθεί αυτό το στέκι και η συμβολή τους είναι καθοριστική. Θέλουμε και δημόσια να τους ευχαριστήσουμε και να επισημάνουμε, ότι οι περισσότεροι από αυτούς, είναι και οι ίδιο άνεργοι ή μισοαπασχολούμενοι. Έχει τη δική του, ιδιαίτερη σημασία, στο επίπεδο της αλληλεγγύης, να βλέπεις ανθρώπους που έχουν και οι ίδιοι προβλήματα, να συμβάλλουν με εργατοώρες, προκειμένου να διαμορφωθεί αυτός ο χώρος. Σημαντικά στηρίζει την όλη προσπάθεια και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών.

Είμαστε στην αρχή του εγχειρήματος. Στόχος μας είναι αυτός ο χώρος, να δώσει στέγη σε όλους όσους θέλουν, πέραν από το να αντιμετωπίσουν τα προς το ζην, το καθημερινό φαγητό δηλαδή, να ψυχαγωγηθούν αλλά και να παίρνουν μέρος στις δράσεις που θα γίνονται. Γι αυτό και επιλέξαμε να του δώσουμε το όνομα «Λαϊκό Στέκι». Ξέρουμε τις απαιτήσεις που έχει ένας τέτοιος χώρος, πιστεύουμε όμως, ότι ο Δήμος συνολικά με όσα μέσα διαθέτει και με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και τους Οργανισμούς του θα συμβάλει στο να επιτευχθεί ο στόχος.

Έχουμε καλέσει, αυτή την πρωτοβουλία με την πολύπλευρη δραστηριότητα, να αγκαλιαστεί και να στηριχθεί, πρωτίστως από το ίδιο το Κίνημα. Τα Εργατικά Σωματεία και συνολικά από τους μαζικούς λαϊκούς φορείς της πόλης μας, γιατί θεωρούμε ότι εδώ πρέπει και μπορούν να βρουν αποκούμπι, εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν δράσεις.

Στα πλαίσια αυτά, προγραμματίζουμε και το Πασχαλινό τραπέζι, με τις σούβλες με καθιερωμένο οβελία, αλλά και το κρασί, που θα προσφερθούν αδάπανα σε όλους όσους θα έρθουν εδώ εκείνη την ημέρα. Πιστεύουμε ότι θα είναι μια ξεχωριστή μέρα κι επειδή είναι κάτι που πρώτη φορά κάνουμε, θέλουμε εκ προοιμίου να ζητήσουμε την συμπάθειά σας, με την έννοια, ότι αν υπάρχουν και κάποιες λεπτομέρειες που δεν έχουμε προβλέψει,  να κρίνετε πρώτα και κύρια την πρωτοβουλία και όχι αυτές τις λεπτομέρειες. Μακάρι να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερους από όσους έχουμε προβλέψει στον σχεδιασμό».

Ο κ. Μελάς στη συνέχεια, ενημέρωσε ότι θα ψηθούν περισσότερα από 35 αρνιά, ευχαρίστησε τον Σύλλογο Αρτοποιών, αλλά και τους εθελοντές. Κάλεσε τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής να συμμετάσχουν στο πασχαλινό γλέντι, τονίζοντας, ότι «μέσα από την πρωτοβουλία αυτή θέλουμε όσοι είναι σε δύσκολη κατάσταση είτε μόνοι είτε με την οικογένειά τους, να νοιώσουν τι σημαίνει ενότητα και αλληλεγγύη στη γειτονιά».

Ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού  Συλλόγου από την πλευρά του, εξήρε την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και τόνισε: «Θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από τα σπίτια του όπου έχει κλειστεί. Να καθίσει μαζί μας και να γιορτάσουμε το Πάσχα».

Αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ξενάγησε τους δημοσιογράφους στο χώρο του Λαϊκού Στεκιού, εσωτερικά αλλά και εξωτερικά, εκεί όπου θα στηθεί το γλέντι, οι ψησταριές, καθώς και στα νέα γραφεία που θα στεγάσουν το Νότιο Διαμέρισμα, αλλά και στην διπλανή παιδική χαρά.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι, Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Πελεκουδας και ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής, Ανδρέας Αντωνόπουλος, ενώ ήταν παρόντες διαμερισματικοί σύμβουλοι του Νοτίου Διαμερίσματος και ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: