Δήμος Νεάπολης Συκεών – Έκλεισαν την πόρτα στους εργαζόμενους και στα παιδιά των ΚΔΑΠ

Για μια φορά ακόμη, η διοίκηση του Δήμου Νεάπολης Συκεών, έδειξε το σκληρό και αντιλαϊκό της πρόσωπο απέναντι στους εργαζόμενους και τα παιδιά που συμμετέχουν στα τμήματα των ΚΔΑΠ.

Για μια φορά ακόμη, η διοίκηση του Δήμου Νεάπολης Συκεών, έδειξε το σκληρό και αντιλαϊκό της πρόσωπο απέναντι στους εργαζόμενους και τα παιδιά που συμμετέχουν στα τμήματα των ΚΔΑΠ.

Είναι γνωστό ότι με τα ελάχιστα χρήματα – σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες – που δόθηκαν από την κυβέρνηση περίπου 65 χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα βρέθηκαν εκτός, οδηγώντας σε αδιέξοδο και ανασφάλεια χιλιάδες λαϊκές οικογένειες.

Την ίδια στιγμή 2,5 περίπου χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς εργασία.

Μετά από πιέσεις και κινητοποιήσεις των εργαζομένων, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεσμευτεί για την κάλυψη του απαιτούμενου χρηματικού ποσού. Παρόλο όμως που έχει περάσει ένας μήνας, οι κυβερνητικές δεσμεύσεις παρέμειναν υποσχέσεις χωρίς να έχει υλοποιηθεί ακόμη τίποτα το συγκεκριμένο.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», συμπαραστεκόμενη στο αίτημα και την αγωνία των χιλιάδων οικογενειών του δήμου μας αλλά και των 230 περίπου εργαζομένων στα δημοτικά ΚΔΑΠ, ζήτησε από τη διοίκηση να εκταμιεύσει από το ταμείο του δήμου το απαιτούμενο ποσό – όπως της δίνει το δικαίωμα ο νόμος – ώστε και οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να εργάζονται και τα παιδιά να συμμετέχουν, ανοίγοντας ξανά τα γυμναστήρια, το κολυμβητήριο και τα υπόλοιπα τμήματα εικαστικών και μουσικής έως ότου έρθουν τα κονδύλια από την κυβέρνηση.

Η διοίκηση – που κάθε τόσο κομπορρημονεί για το μεγάλο χρηματικό αποθεματικό που έχει στο ταμείο της (αποτέλεσμα της άγριας φορομπηξίας των λαϊκών νοικοκυριών) – αρνήθηκε να δεχτεί την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η οποία υπερψηφίστηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις, πλην της παράταξης του κ. Ζάχαρη (ΝΔ) που ψήφισε «λευκό».

Στις ομιλίες τους οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέδειξαν την ανάγκη οι εργαζόμενοι να έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία, γιατί μόνιμες και σταθερές είναι και οι ανάγκες των παιδιών, καθώς και το ότι τα προγράμματα αυτά χρειάζεται να χρηματοδοτούνται από σταθερούς κεντρικούς πόρους και όχι από Ευρωπαϊκά προγράμματα που είναι αμφίβολο πότε και αν έρθουν.

Επίσης ανέδειξαν ότι τέτοιου είδους προγράμματα στην πράξη ενισχύουν τον ιδιωτικό τομέα που τα τελευταία 5 χρόνια έφτασε να καρπούται τη μεγαλύτερη μερίδα του λέοντος αυτών των προγραμμάτων, σε βάρος των δημοτικών.

Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε πως εργαζόμενοι και λαϊκές οικογένειες παίζονται μπαλάκι ανάμεσα σε κυβέρνηση και δήμο, ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλον.

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από την συγκεκριμένη διοίκηση – τόνισε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» – όταν επανειλημμένα έχουν αρνηθεί να ικανοποιήσουν αιτήματα των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών. Είναι οι ίδιοι που λίγες ημέρες νωρίτερα αρνήθηκαν – ενόψει πανδημίας κορονοϊού και μεγάλων κενών στην καθαριότητα – να εκταμιεύσουν μόλις 60 χιλιάδες ευρώ για να μετατρέψουν το ωράριο 19 σχολικών καθαριστριών από μερικής σε πλήρους απασχόλησης».

Εργαζόμενοι και λαϊκές οικογένειες χρειάζεται να βγάλουν τα συμπεράσματά τους αλλά και να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα χέρια τους.

Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης – Συκεών

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: