Δήμος Καισαριανής: Προϋπολογισμός με άξονες τις λαϊκές ανάγκες, την ανακούφιση και στήριξη της λαϊκής οικογένειας

Ο Αντιδήμαρχος Σίμος Πολυχρονάκης αποκάλυψε το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων, την οικονομική ασφυξία και τη συνεχιζόμενη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ ανέδειξε τις συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να αντισταθεί σε αυτό το πλαίσιο, να αντισταθμίσει όπου αυτό γίνεται τα αποτελέσματα της κυρίαρχης πολιτικής.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής την Τρίτη 28 Νοεμβρίου συζητήθηκε και ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου και των Νομικών του προσώπων (ΚΕΜΙΠΟ, Λ. Μανωλίδης) για το 2018, καθώς επίσης και το τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2018.

Με την εισηγητική ομιλία του ο Αντιδήμαρχος Σίμος Πολυχρονάκης αποκάλυψε το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων, την οικονομική ασφυξία και τη συνεχιζόμενη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ ανέδειξε τις συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να αντισταθεί σε αυτό το πλαίσιο, να αντισταθμίσει όπου αυτό γίνεται τα αποτελέσματα της κυρίαρχης πολιτικής, έχοντας ως βασικούς άξονες:

  • Την ανάγκη ανακούφισης και στήριξης της λαϊκής οικογένειας εξαντλώντας τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, όπως αυτό φαίνεται και από τη διατήρηση των μειώσεων στα δημοτικά τέλη σε κοινωνικές ομάδες της Καισαριανής (τρίτεκνοι, πολύτεκοι, ΑμεΑ , άνεργοι, μονογενεϊκές οικογένειες).
  • Την πρόσβαση στην Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά της συνοικίας χωρίς προϋποθέσεις και φραγμούς, με την ολοκλήρωση των απαραίτητων υποδομών και την πρόληψη προσωπικού με σταθερές εργασιακές σχέσεις. Αυτό αποδεικνύεται από την ετήσια επιχορήγηση των παιδικών σταθμών με 920.000€ ή το 14% των ετήσιων εσόδων.
  • Τη διαμόρφωση ολοκληρωμένου Τεχνικού Προγράμματος με έργα και παρεμβάσεις που απαντάνε σε αναγνωρισμένες λαϊκές ανάγκες στην πόλη και στη διεκδίκηση της χρηματοδότησής τους.
  • Στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού υπό την αιγίδα του Δήμου, με διεύρυνση του δημόσιου χαρακτήρα των δημοτικών αθλητικών υποδομών.
  • Στη συνέχιση της δωρεάν πρόσβασης (αποκλειστικά) σε Προγράμματα πολιτισμού για τους δημότες και στην πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων με λαϊκά χαρακτηριστικά και συμμετοχή αλλά και περιεχόμενο.

Για τον Προϋπολογισμό του Δήμου και των Νομικών Προσώπων ΚΕΜΙΠΟ και Λ. Μανωλίδη:

Υπέρ ψήφισαν όλοι οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Κατά ψήφισαν οι:  Βοσκόπουλος Χρήστος, Αντωνόπουλος Δημήτριος (από την «Καισαριανή Τώρα»), οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατσαρέλης Νικόδημος και Γαβρίλης Γεώργιος.

Λευκό ψήφισαν οι: Κοντόσταυλος Γεώργιος, Σοφιανόπουλος Γεώργιος (από τη «Συνεργασία Πολιτών») Καμπάκας Αντώνιος, Λυκούδης Αλεβίζος, Βούρλος Δημήτριος (από την «Καισαριανή Δημιουργία») και ο  Κακανάκης Ευάγγελος (από την «Καισαριανή Πόλη για Όλους»).  

Για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2018:

Υπέρ ψήφισαν όλοι οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο Καμπάκας Αντώνιος, Λυκούδης Αλεβίζος, Βούρλος Δημήτριος (από την «Καισαριανή Δημιουργία») και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατσαρέλης Νικόδημος και Γαβρίλης Γεώργιος.

Λευκό ψήφισαν οι: Κοντόσταυλος Γεώργιος, Σοφιανόπουλος Γεώργιος (από τη «Συνεργασία Πολιτών»), Βοσκόπουλος Χρήστος, Αντωνόπουλος Δημήτριος (από την «Καισαριανή Τώρα»), ο Κακανάκης Ευάγγελος (από την «Καισαριανή Πόλη για Όλους»).

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την εισηγητική ομιλία του Αντιδημάρχου Καισαριανής Σίμου Πολυχρονάκη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: