Δήμος Αθηναίων: Εκατομμύρια ευρώ σε εργολάβους για πράσινο και… για να εισπράττονται γρήγορα οι κλήσεις

Λαϊκή Συσπείρωση: “Η υποστελέχωση των διευθύνσεων του Δήμου, τα τεράστια κενά στο προσωπικό, η «ανακύκλωση» εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, δημιουργούν το έδαφος για κάθε λογής ιδιωτικές συμπράξεις με τεράστιο κόστος που πληρώνουν οι εργαζόμενοι της πόλης μέσω της γενικευμένης δημοτικής φορομπηξίας.”

Η πολιτική που εκχωρεί κρίσιμες λειτουργίες του Δήμου σε κάθε είδους επιχειρηματικούς ομίλους και συμφέροντα υλοποιείται μέσα από κάθε λογής συμπράξεις με ιδιώτες. Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν εργολαβίες στο πράσινο ύψους 14 εκατ. Ευρώ. Αφορούν κλαδεύσεις δέντρων, διαμόρφωση πλατειών, αναπλάσεις, πυροπροστασία και άλλες εργασίες συντήρησης. Η υποστελέχωση των διευθύνσεων του Δήμου, τα τεράστια κενά στο προσωπικό, η «ανακύκλωση» εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, δημιουργούν το έδαφος για κάθε λογής ιδιωτικές συμπράξεις με τεράστιο κόστος που πληρώνουν οι εργαζόμενοι της πόλης μέσω της γενικευμένης δημοτικής φορομπηξίας.
Δείγμα φορομπηχτικής πολιτικής που πάει μαζί με την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου είναι η απόφαση που πήρε η διοίκηση της ΝΔ στο Δήμο της Αθήνας να διαθέτουν 4 εκατομμύρια Ευρώ την επόμενη τριετία για να μαζεύονται γρήγορα οι κλήσεις στάθμευσης. Θα πληρώσουν δηλαδή οι Αθηναίοι 4 εκατ. Την επόμενη τριετία για να εισπραχθούν 9 εκατ. που επίσης θα πληρώσουν μέσω της ελεγχόμενης στάθμευσης.
Τα θέματα αυτά καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση επαναφέροντας την πρόταση για κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης και για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: