Διέλυσαν με χημικά την κινητοποίηση των προσφύγων στη Ριτσώνα!

Η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει ρατσιστές και δεν κάνει διακρίσεις. Χτυπά αδιακρίτως με χημικά όλες τις κινητοποιήσεις, Ελλήνων και προσφύγων, ακόμα και αν διαδηλώνουν μικρά παιδιά…

Οι άριστοι “καταναλώνουν” εμβόλια, για να μη λήξουν. Και οι Πραιτωριανοί καταναλώνουν “χημικά”, για να μην πάνε χαμένα.

Τα ΜΑΤ διέλυσαν με χημικά μια ειρηνική κινητοποίηση 200 και πλέον προσφύγων -ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Γιατί στην Ελληνική Αστυνομία δεν είναι ρατσιστές, να κάνουν διακρίσεις στο ποιος θα εισπνεύσει χημικά και δακρυγόνα. Ας μάθουν από τώρα τις δυσκολίες της ζωής για να ατσαλωθούν. Κι αν δεν τους αρέσει, να γυρίσουν στις πατρίδες των γονιών τους, γιατί εδώ έχουμε δημοκρατία και αυτά δεν τα σηκώνουμε. Αν κάποιος πάει να καταλάβει ειρηνικά το οδόστρωμα, τρώει χημικά. Νόμος! Τι θα λέμε, δηλαδή; Χημικά μόνο για Έλληνες;

Οι κινητοποιήσεις των προσφύγων είχαν ξεκινήσει από προχθές, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη στάση που κρατά απέναντί τους το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, και τον εγκλωβισμό τους σε δομές με άθλιες συνθήκες, που κρατά ήδη παραπάνω από ένα χρόνο και σε κάποιες περιπτώσεις θα φτάσει τουλάχιστον ως το 2023 και βλέπουμε!

Το Υπουργείο υποσχέθηκε να τους συναντήσει, έπαιξε όμως κρυφτούλι με τις ημερομηνίες, βάζοντας μάλιστα ως βασική προϋπόθεση να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις (!), κι έτσι οι πρόσφυγες ήρθαν αντιμέτωποι με τη δροσερή πνοή της δημοκρατίας μας, δηλαδή τα ΜΑΤ.

Όπως σημειώνει ο συντάκτης της ΕΦΣΥΝ (από όπου πήραμε τη φωτογραφία της ανάρτησης και το βίντεο που ακολουθεί), το Υπουργείο ακολουθεί την τακτική που λέει πως “η δημοκρατία δεν εκβιάζεται”. Μπορεί κάλλιστα, όμως, να εκβιάζει και να κρατά εγκλωβισμένους πρόσφυγες, που δεν μπορούν καν να στείλουν τα παιδιά τους σε σχολικές μονάδες -για να εμπεδώσουν πως θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: