«Δεν θα κλαφτούμε, τη δουλειά μας πίσω θέλουμε»

Το ήθος και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων της δουλειάς και του μεροκάματου, συμπυκνωμένα σε λίγες λέξεις. Η Πηνελόπη Ράπτη είναι μια από τους 83 εργαζόμενους συμβασιούχους που απέλυσε η διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών και μαζί με τους συναδέλφους της διεκδικούν την ανάκληση των απολύσεών τους και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

«83 άτομα μείναμε χωρίς δουλειά, 83 σπίτια, 83 νοικοκυριά. Ίσως για κάποιους από μας αυτός ο μισθός να ήταν το μόνο έσοδο που έμπαινε στο σπίτι, μέσα σ’ αυτούς κι εγώ. Δεν θα κλαφτούμε, δεν απαιτούμε τίποτα, τη δουλειά μας πίσω θέλουμε μόνο, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Κρίνουν κάποιοι που κάθονται σε γραφεία ότι ήμασταν περιττοί. Δεν τους δίνω το δικαίωμα αυτό. Ας αφήσουν τα γραφεία τους κι ας μπουν στους παιδικούς σταθμούς να δουν πόσο χρήσιμοι ήμασταν».  

Το ήθος και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων της δουλειάς και του μεροκάματου, συμπυκνωμένα σε λίγες λέξεις. Η Πηνελόπη Ράπτη είναι μια από τους 83 εργαζόμενους συμβασιούχους που απέλυσε η διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου  Αθηνών και μαζί με τους συναδέλφους της διεκδικούν την ανάκληση των απολύσεών τους και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ενώ σχεδιάζουν κλιμάκωση του αγώνα τους το προσεχές διάστημα.

Την Τετάρτη 19 του Ιούλη η Επιτροπή Απολυμένων προχώρησε σε κινητοποίηση και συνέντευξη Τύπου έξω από το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών. Ο Λάζαρος Σαββίδης από την Επιτροπή Απολυμένων αναφέρθηκε στο ιστορικό των απολύσεων και τόνισε την αποφασιστικότητα των συναδέλφων του για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα. Οι εργαζόμενοι ζητούν την ανάκληση της απόφασης που τους απολύει, την ένταξή τους στις συμβάσεις μέχρι 31 Μάρτη 2018 και την ανάληψη πρωτοβουλιών για στήριξη χωρίς όρους και προϋποθέσεις της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.

https://www.youtube.com/watch?v=cvZO_8gfO9o

Η ανάγκη να καθαρίζονται οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αθηναίων (ανήκουν στη δικαιοδοσία του Δημοτικού Βρεφοκομείου) είναι δεδομένη και μόνιμη, όπως και η ανάγκη του κάθε γονιού να πηγαίνει το παιδί του σε παιδικούς σταθμούς με ασφαλείς συνθήκες. Οι συμβασιούχοι του οργανισμού αν και καλύπτουν πάγιες ανάγκες, μαζί με χιλιάδες άλλους συμβασιούχους παραμένουν διαχρονικά όμηροι των κυβερνήσεων και μερίδας δημοτικών αρχών που ασκούν πολιτικές εχθρικές για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Δεν θα κλαφτούμε, τη δουλειά μας πίσω θέλουμε»

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων, στην παρέμβασή του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η Διοίκηση του βρεφοκομείου εκβιάζει τους γονείς που δεν πληρώνουν για έναν και δύο μήνες τα τροφεία, γεγονός που αποδεικνύει ότι η υπηρεσία είναι ανταποδοτική» και ότι «ο Καμίνης έχει δείξει το αντεργατικό του πρόσωπο» (υπολογίζεται ότι τη νέα χρονιά πάνω από 50 χιλιάδες παιδιά θα βρεθούν εκτός δομών στο Δήμο Αθηναίων), και δεσμεύτηκε η «Λαϊκή Συσπείρωση» να θέσει πάλι το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να παραταθεί η σύμβαση τουλάχιστον ως τον Μάρτη του 2018.

Στο πλευρό των απολυμένων του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών βρέθηκαν επίσης εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους εκπρόσωποι από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τη ΔΑΣ, τις Λαϊκές Επιτροπές Αθήνας, τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο ΔΣ του Βρεφοκομείου, από την Ένωση Τεχνικών του Δήμου Αθήνας, την Ομάδα Γυναικών Σεπολίων – Κολωνού και τον Σύλλογο Γονέων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αθηναίων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: