“Δεν μπορείτε να έχετε παιδίατρο κάθε 50 μέτρα…Υπάρχει και η τηλεϊατρική που μπορεί να βοηθήσει”!

Την Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 12:00μ.μ. στο Κ.Υ. Ευδήλου η Ένωση Γονέων Ικαρίας  καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας γονείς,  εκπαιδευτικούς, συλλόγους, σωματεία, τους κατοίκους του νησιού. Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

Ντράπηκε και η ντροπή αφού δεν ντρέπονται αυτοί που ξεστόμισαν με τόση ευκολία ψέματα και ειρωνεία! Αφού δε ντράπηκε η υφυπουργός Υγείας κα Γκάγκα, να απαντήσει όσα απάντησε σε επερώτηση στην Βουλή για ένα θέμα που καίει εδώ και χρόνια τους κατοίκους του νησιού, αφού εκτός των άλλων μεγάλων ελλείψεων (παθολόγος, πνευμονολόγος, δερματολόγος, ενδοκρινολόγος, οφθαλμίατρος), η νεοσύστατη μονάδα νεφρού υπολειτουργεί, το νησί παραμένει με έναν μοναδικό παιδίατρο, ο οποίος όταν αρρωστήσει, όταν πάρει άδεια, δεν υπάρχει κανείς για να μπορέσει να την αντικαταστήσει.  Το αποτέλεσμα το ζούμε  στο πετσί μας, εμείς και τα παιδιά μας. 

Ως Ένωση Γονέων αλλά και ως σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, παλαιότερα, καθώς και ως πολίτες αυτού του κράτους, εδώ και χρόνια, διεκδικούμε δεύτερο παιδίατρο για το νοσοκομείο του νησιού, καθώς επίσης, παιδίατρο στο Κ.Υ. Ευδήλου και στο Περιφερειακό  Ιατρείο Ραχών.

Η απάντηση της Υφυπουργού; “Δεν μπορείτε να έχετε παιδίατρο κάθε 50 μέτρα!! Υπάρχουν και άλλες ειδικότητες που μπορούν να καλύψουν τα κενά! Κατεβαίνουν ιδιώτες παιδίατροι κάθε μήνα στο νησί! Υπάρχει και η τηλεϊατρική που μπορεί να βοηθήσει!”… 

Θα γελάγαμε υπό άλλες συνθήκες με τα επιχειρήματα  της υφυπουργού, επειδή όμως πρόκειται για την υγεία των παιδιών μας κλαίμε και εξοργιζόμαστε.

Φτάνει πια η κοροϊδία και τα ψέματα! Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να εφαρμόζετε τις πολιτικές σας στην πλάτη των παιδιών μας! Ζητάμε εδώ και τώρα να καλυφθούν οι θέσεις παιδιάτρων στο νησί, πριν να είναι αργά για όλους μας!

Δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε και να διεκδικούμε αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο τον 21ο αιώνα. Σταματήστε να παίζετε στα ζάρια την ασφάλεια και την υγεία μαθητών και παιδιών στην Ικαρία!

Την Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 12:00μ.μ. στο Κ.Υ. Ευδήλου η Ένωση Γονέων Ικαρίας  καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας γονείς,  εκπαιδευτικούς, συλλόγους, σωματεία, τους κατοίκους του νησιού. Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: